Social

Şcoala 7 Focşani sprijină o fetiţă bolnavă din Neamţ

Ziarul de Vrancea
21 dec 2012 1679 vizualizări
Elevii au fost impresionaţi de cazul fetiţei şi au împărţit jucăriile cu ea u Felicia Anei are nevoie urgent de operaţie şi de ghetuţe speciale

Şcoala nr. 7 din Focşani ajută o fetiţă de 11 ani din judeţul Neamţ care suferă de o mulţime de boli, respectiv tetrapareză spastică, encefalopatie cronică infantilă, toxoplasmoză congenitală, picior în var Enguin, retard moderat şi strabism congenital. Unitatea de învăţămant focşăneană a încheiat un parteneriat cu o asociaţie care reprezintă interesele copilei, pentru o perioadă de 6 luni, timp în care reprezentanţii şcolii contribuie cu ce sumă de bani pot pentru ca fetiţa să-şi poată face tratamentul necesar, extrem de costisitor. „Am demarat o colectă la nivel de şcoală, strangem jucării, hăinuţe şi bani pentru că această asociaţie se ocupă şi de alţi copii care provin din familii nevoiaşe şi cărora le-ar fi de folos toate aceste bunuri. Periodic vom mai face astfel de colecte”, ne-a declarat directorul Şcolii 7, profesorul Marin Strapciuc. În pragul sărbătorilor, elevii Şcolii 7 au considerat că este un prilej bun să-şi împartă o parte din jucării cu alţi copii la care Moş Crăciun nu ar veni altfel. „Am rămas impresionat de bunătatea copiilor şi de gestul pe care l-a făcut o fetiţă din clasa a V-a cand vorbeam despre Felicia. Ea şi-a dat eşarfa jos de la gat şi ne-a întrebat dacă poate să i-o dea fetiţei din Neamţ ”, ne-a povestit Ionuţ Petroiu, reprezentantul asociaţiei umanitare „Pocahontas”, care s-a implicat în ajutorarea Feliciei Anei.


Tratament costisitor şi de lungă durată


Felicia Anei are numai 11 ani, dar un diagnostic mult prea sever pentru varsta ei. De loc din Lunca, localitate aflată langă Tîrgu Neamţ, familia acesteia, fără posibilităţi materiale, a apelat la ajutorul unei asociaţii. Felicia a trecut prin mai multe operaţii, prima chiar la numai patru zile de la naştere, dar mai are nevoie de alte operaţii pentru care are nevoie de bani. Tratamentul pe care îl urmează este de lungă durată, iar o dată la trei luni are nevoie de cate o cură de cateva zile la Băile Felix, care costă 1.000 lei. De asemenea, Felicia trebuie să poarte ghete speciale ortopedice care sunt foarte scumpe şi pe care familia nu şi le poate permite. „Asociaţia „Pocahontas” există în judeţul Bacău din 2007 şi am reuşit cu ajutorul oamenilor să rezolvăm cateva cazuri umanitare. În Vrancea suntem de numai două săptămani şi cred că şi vrancenii pot demonstra că sunt oameni cu suflet şi pot ajuta un copil fără vina că s-a născut bolnav”, ne-a declarat Ionuţ Petroiu. Potrivit acestuia, asociaţia se va implica după sărbători şi în rezolvarea unui caz al unui copil din Vrancea care suferă de o boală gravă. (Mihaela VLĂDESCU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Anonim, acum 4112 zile, 9 ore, 50 minute, 29 secunde
Bine ca e din Neamt si nu din Vrancea. Vai de mine ce m-am speriat....
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.