Social

Asistenţii, ambulanţierii şi dispecerii, plătiţi pentru gărzi

Raluca Manolache
13 dec 2012 1225 vizualizări
Asistenţii medicali, ambulanţierii şi dispecerii încadraţi la Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) vor fi plătiţi pentru gărzi, în limita prevederilor bugetare

Ministerul Sănătăţii a anunţat că a fost adoptat un act normativ ce permite posibilitatea ca aceste gărzi să fie retribuite. Aceasta în condiţiile în care pană în acest moment doar medicii erau plătiţi pentru orele de muncă suplimentare. Irimia Stan, liderul sindical al SAJ Vrancea, spune că de această nouă prevedere va beneficia personalul operativ. „Pentru orele suplimentare executate, asistenţii medicali, ambulanţierii sau dispecerii beneficiau doar de ore libere. Deoarece numărul personalului este insuficient în multe dintre serviciile de ambulanţă, acesta nu beneficia de orele libere la care ar fi avut dreptul, acestea cumulându-se în timp. Măsura urmăreşte evitarea blocării sistemului care acordă asistenţă medicală de urgenţă şi transport medical asistat, determinată de necorelarea dintre suprasolicitarea şi motivarea personalului”, a anunţat Ministerul Sănătăţii. De asemenea, de anul viitor, Ambulanţa va intra cu bugetul în subordinea Ministerului Sănătăţii. Finanţarea se va face de la bugetul de stat, astfel încat întreg sistemul de urgenţă care cuprinde şi unităţile de primiri urgenţe să fie finanţat unitar. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.