Social

Au venit banii promişi pentru Ambulanţă

Raluca Manolache
7 dec 2012 930 vizualizări
Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) a primit de la Bucureşti fondurile suplimentare promise Ambulanţei pentru că bugetul stabilit de la începutul anului era insuficient pentru desfăşurarea activităţii în condiţii optime

Astfel, cei 627.000 de lei urmează să fie viraţi în contul unităţii, bani alocaţi prin redistribuirea făcută de Ministerul Sănătăţii. Dr. Vitalie Beţişor, managerul unităţii, anunţa faptul că aceşti bani vor fi utilizaţi pentru plata tuturor drepturilor salariale, pentru achitarea datoriilor către furnizorii cu care Ambulanţa este în contract. Banii au fost solicitaţi pentru că în acest moment, Ambulanţa primeşte 31,50 lei pentru fiecare locuitor al judeţului, sumă insuficientă. Unitatea avea astfel un buget de aproape 12 milioane lei, în condiţiile în care judeţul apare în evidenţe cu 389.769 de locuitori. De asemenea, CAS Vrancea a primit o suplimentare bugetară pentru programele naţionale de sănătate. Pentru programe au fost alocate însă credite de angajament. Astfel, s-au alocat credite bugetare pentru HIV/SIDA în valoare de 224.570 lei, pentru boli rare s-au alocat 71.000 lei şi pentru diabet s-au alocat 82.000 lei. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.