Social

19% din muncitori inspiră vapori toxici la muncă

Sorin Tudose
4 dec 2012 1372 vizualizări
Inspectorii de muncă derulează o campanie de informare despre modificările legislative în domeniul produselor toxice

Pană la finalul acestei săptămani Inspecţia Muncii îşi propune să desfăşoare sesiuni de conştientizare şi informare a angajatorilor şi lucrătorilor, în special din IMM-uri, cu privire la modificările legislative referitoare la clasificarea, etichetarea şi ambalarea agenţilor chimici periculoşi. Acţiunile au loc în cadrul unei campanii europene de conştientizare şi informare a angajatorilor şi lucrătorilor. Potrivit unei informări de presă, 19% din lucrătorii din UE sunt expuşi vaporilor toxici un sfert sau mai mult din timpul lor de lucru, în timp ce 15% din lucrători trebuie să manipuleze substanţe periculoase în cadrul activităţii lor profesionale zilnice. Dacă riscurile folosirii substanţelor periculoase nu sunt gestionate în mod corect, sănătatea angajaţilor poate fi afectată într-o varietate de moduri, efectele pornind de la iritaţii uşoare ale ochilor şi pielii, până la astm, probleme legate de reproducere şi malformaţii congenitale, precum şi cancer. Grupul ţintă al campaniei este reprezentat în principal de IMM-urile ce desfăşoară activităţi care utilizează agenţi chimici periculoşi, din sectoare de activitate precum: fabricarea mobilei, întreţinerea şi repararea autovehiculelor, captarea, tratarea şi distribuţia apei, fabricarea articolelor de îmbrăcăminte din piele, repararea încălţămintei şi a articolelor din piele, fabricarea vopselelor, lacurilor, cernelurilor tipografice şi masticurilor, coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare, activităţi de curăţenie, etc.

În cadrul campaniei, pe data de 6 decembrie ITM Vrancea va organiza o sesiune de informare şi conştientizare pe care au intitulat-o „Sesiuni de conştientizare şi informare a angajatorilor şi lucrătorilor, în special a celor din IMM, privind modificările legislative referitoare la clasificarea, etichetarea şi ambalarea agenţilor chimici periculoşi şi promovarea bunelor practici de securitate şi sănătate în muncă”. (Sorin TUDOSE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.