Social

Copiii şi adulţii cu dizabilităţi au sărbătorit de ziua lor

Raluca Manolache
3 dec 2012 1378 vizualizări
Copiii şi adulţii cu handicap au primit cadouri din partea DGASPC de Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi

Petrecere pentru persoanele cu dizabilităţi. Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi a fost serbată, ieri, atat la Focşani cat şi la Odobeşti şi Jariştea. Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Vrancea a organizat mai multe acţiuni la Centrul Comunitar de Servicii pentru Copii cu Dizabilităţi Focşani, Centrul de Integrare prin Terapie Ocupaţională Odobeşti, Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică Jariştea pentru a marca Ziua Internaţională a Persoanelor cu Handicap. La unitatea de ocrotire pentru copiii cu dizabilităţi din Focşani, copiii s-au implicat în realizarea unui program artistic, au spus poezii, au cantat şi au dansat în aplauzele părinţilor.

Nu au lipsit nici cadourile oferite de către angajaţii DGASPC. “3 decembrie, Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi, este o zi de mare tradiţie pentru noi, pe care o sărbătorim an de an. Este ziua în care deschidem porţile tuturor centrelor pe care le avem în subordine pentru ca şi comunitatea să ne cunoască, să ne înţeleagă şi să trăim cu toţii cu sentimentul că nu suntem diferiţi şi să avem un zambet cald pentru fiecare dintre noi”, a precizat Daniela Nicolaş, directorul DGASPC Vrancea. Sărbătoarea de ieri s-a finalizat cu o cină festivă oferită persoanelor instituţionalizate cu dizabilităţi. În centrele din subordinea DGASPC sunt internaţi 1.000 de copii cu handicap şi aproape 550 adulţi cu handicap. În evidenţele DGASPC figurează la nivelul judeţului aproape 20.800 de persoane încadrate într-un grad de handicap. Este vorba şi despre 1.500 de copii încadraţi într-un grad de handicap grav, mediu sau uşor. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.