Social

Şase medicamente pentru bolnavii seropozitivi lipsesc din Spital

Raluca Manolache
30 nov 2012 1119 vizualizări
133 de persoane din Vrancea suferă de această afecţiune şi au nevoie de tratament

„Zero noi infecţii HIV. Protejandu-te pe tine, îi protejezi pe ceilalţi”. 1 decembrie nu este doar Ziua Naţională a României, ci şi Ziua Mondială de Luptă Împotriva SIDA, ocazie cu care autorităţile sanitare atrag atenţia asupra pericolului acestei boli care face tot mai multe victime. Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vrancea a început astfel o campanie de informare a populaţiei cu privire la această afecţiune. Obiectivele acestei campanii sunt creşterea numărului de persoane informate şi educate în legătură cu HIV/SIDA, creşterea numărului de persoane, în special din grupele de risc, care solicită efectuarea unui test de depistare a infectării cu HIV şi creşterea numărului de persoane care adoptă un comportament sănătos în relaţie cu această boală.

„Anul acesta, Ziua Mondială SIDA se desfăşoară sub sloganul «Zero noi infecţii HIV. Protejandu-te pe tine, îi protejezi pe ceilalţi», un deziderat important care necesită implicarea tuturor actorilor ce au o responsabilitate socială în raport cu fiecare naţiune, de la instituţii publice de sănătate, asistenţă socială, educaţie, ONG şi instituţii private de profil, dar şi oricare altul care recunoaşte importanţa implicării comunitare în ameliorarea condiţiilor de viaţă şi, implicit, creşterea calităţii vieţii”, transmite Asociaţia Romană Anti-SIDA. Seropozitivii din Vrancea se „luptă” în fiecare lună pentru a intra în posesia tratamentului care îi ajută să ducă o viaţă cat mai normală. La Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Pantelimon” Focşani vin periodic 133 de bolnavi care suferă de această afecţiune şi au nevoie de tratament, însă în realitate numărul acestora ar putea fi mai mare.

În primele nouă luni din acest an s-au cheltuit cu tratamentul acestor bolnavi 3,1 milioane de lei. Reprezentanţii spitalului atrag însă atenţia că, din lipsa fondurilor alocate, din stocul unităţii lipsesc şase medicamente şi ar putea să  apară probleme de la jumătatea lunii decembrie în cazul în care nu se vor aloca bani pentru aceşti bolnavi. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.