Social

AJOFM-ul a fost mai rodnic în 2011

Sorin Tudose
26 nov 2012 1051 vizualizări
Reprezentanţii Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) au prezentat recent un raport privind combaterea şomajului.

Mai exact, este vorba de o analiză comparativă între situaţia şomajului la 30 septembrie 2011, respectiv cea de la 30 septembrie anul curent. În primul rand, oficial, se constată o scădere a numărului de şomeri de la 8.269 anul trecut la 7.929 la finele lunii septembrie. Cei de la AJOFM şi-au propus în 2011 să ofere servicii de mediere a locurilor de muncă vacante pentru 14.500 de persoane, reuşind pană pe 30 septembrie să ofere aceste servicii pentru 8.065 de cetăţeni. Pentru anul acesta, target-ul a fost de 12.000, din care s-a realizat 7.382 în primele nouă luni luate în calcul. Atat pentru 2011 cat şi pentru 2012 angajaţii instituţiei şi-au propus ca 2.500 de persoane să fie încadrate în campul muncii. Anul trecut au fost încadrate 2.350 de persoane în vreme ce anul acesta doar 2.062. Potrivit raportului, se urmărea încadrarea pe perioadă nedeterminată a 2.000, respectiv 1.500 de vranceni. Anul trecut s-a reuşit o astfel de încadrare pentru 1.489 de persoane, în vreme ce anul acesta s-a reuşit aceeaşi încadrare doar pentru 1.264 de persoane. Prin organizarea cursurilor de formare profesională s-a urmărit atat în 2011, cat şi în acest an, încadrarea a 150 de cetăţeni. În ambii ani s-a depăşit acest număr chiar înainte de a se termina anul respectiv. (S. TUDOSE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
alt codos, acum 4166 zile, 8 ore, 39 minute, 29 secunde
Iaru a venit cu mustati la AJOFM de la placinta si cu puloverele parca era de la tara, Acum a uitat de unde a venit si face furori cu titele goale flescaite pe care le arata tututor. apropoo unitatea citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.