Social

VIDEO!!!Un punct termic, reamenajat în cartierul Bahne din Focşani pentru încălzirea homeless-ilor

Ziarul de Vrancea
21 nov 2012 2036 vizualizări
Crucea Roşie Vrancea a aplicat pentru un proiect finanţat de Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale şi sprijinit de Consiliul Local Focşani. Incă 20 de boschetari din Focşani vor avea în Bahne un pat

Un nou adăpost pentru persoanele fără un acoperiş deasupra capului va fi amenajat pentru iarna anului viitor, în cartierul Bahne din Focşani. Crucea Roşie din Vrancea a primit aprobare ieri, de la Consiliul Local Focşani, pentru amenajarea punctului termic 43, printr-un proiect finanţat de la Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale. Consiliul Local Focşani a aprobat asigurarea de la bugetul municipal a cheltuielilor de funcţionare ulterioare şi păstrarea destinaţiei sociale a obiectivului adăpost de noapte, pentru următorii 10 ani. “Pentru acest proiect am căutat sponsori sau finanţatori din primăvara acestui an şi, cu toate eforturile noastre, nu prea am fost ajutaţi. Am găsit o oportunitate în ordinul Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale 2765/5 noiembrie 2012, în care putem aplica noi, ca prestatori pentru astfel de servicii. Perioada este extrem de scurtă pentru depunerea documentelor la Ministerul Muncii, adică pentru 22.11.2012, adică maine (n.r. azi)”, a declarat Neculai Ionescu, preşedintele Crucii Roşii Vrancea. Acesta a completat că adăpostul va fi gata pentru iarna anului viitor.

De asemenea, actualul imobil pentru adăpostirea oamenilor străzii de pe strada Albinei din Focşani este neîncăpător. “Acest centru este extrem de util în perspectivă, pentru că în iarna trecută am înregistrat foarte multe persoane care aveau nevoie de astfel de servicii, majoritatea din Focşani. Adăpostul «Afantul Nicolae cel Nou» nu mai întrunea condiţiile, nu mai poate găzdui toate persoanele care au nevoie de astfel de servicii. Numărul de locuri este de 20 la adăpost, dar acum sunt 35 de oameni. În noul spaţiu vom asigura 20 de locuri şi sperăm ca imobilul să fie gata pentru iarna 2013-2014, în 12 luni”, a completat Neculai Ionescu de la Crucea Roşie. Experienţa de funcţionare de cinci ani a centrului de pe strada Albinei arată că numărul de persoane care solicită adăpost pe timpul iernii în Focşani este de aproximativ 40. O situaţia specială a fost iarna trecută, care a fost foarte geroasă. Pentru că nu existau locuri, persoanele fără adăpost au fost cazate chiar pe holurile adăpostului de noapte, unde au dormit pe saltele improvizate. (Iulia CREŢU)

Pe platforma web tv a ZdV puteţi vedea un material video legat de şedinţa CL cu referire la Crucea Roşie Vrancea.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.