Social

Traumele doliului, tratate pe internet

Sorin Tudose
20 nov 2012 1121 vizualizări
Asociaţia “Există viaţă după doliu!” vine în sprijinul celor care au pierdut recent persoane dragi

Reprezentanţii Asociaţiei “Există viaţă după doliu!” organizează sambătă, 24 noiembrie, de la ora 18.00 primul webinar (atelier transmis în direct prin internet) ce are ca temă sănătatea în perioada doliului. “Este o bună ocazie de a cunoaşte mai bine echipa Asociaţiei «Există viaţă după doliu!». Vom fi un grup mare, care cuprinde atât familii cu pierdere recentă, cât şi prieteni, terapeuţi şi profesionişti care lucrează cu publicul şi care interacţionează frecvent cu membri din aceste familii. Tema întâlnirii este «Familia îndoliată – Ritualuri noi pentru Sărbătorile de iarnă». Pentru prima oară în România, toţi cei afectaţi de o pierdere în familie pot beneficia de sprijin psihologic gratuit (şi anonim), chiar la ei acasă, prin intermediul internetului”, se arată într-o informare de presă.

Asociaţia are menirea de a veni în sprijinul celor care au rămas fără persoanele dragi, să le aducă o consolare şi un sprijin moral. “«Există viaţă după doliu» este o asociaţie non-profit (ONG), fără afiliere politică sau religioasă, care a avut din august 2010 până în prezent peste 2.000 de beneficiari direcţi şi indirecţi. Beneficiarii noştri direcţi sunt părinţii, copiii, partenerii de viaţă a peste 50.000 de persoane tinere (sub 60 de ani) care mor anual în România. Misiunea noastră este să fim alături de ei, pentru a preveni dolii complicate, îmbolnăviri grave sau sinucideri. Echipa noastră este alcătuită din voluntari şi specialişti care împărtăşesc dorinţa de a ajuta prin profesionalism, solidaritate, încredere şi flexibilitate”, se arată în descrierea misiunii organizaţiei. Mai multe amănunte puteţi afla pe http://www.existaviatadupadoliu.ro/. (Sorin TUDOSE)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Mihaela Vlad, acum 4166 zile, 19 ore, 5 minute, 54 secunde
Multumim foarte mult, domnule Tudose, pentru ajutorul oferit in promovarea acestui eveniment cu adevarat special! Chiar o surpriza foarte placuta acest articol! Inscrierile continua si oricine are citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.