Social

Rotarienii vranceni au dăruit o casă unei femei din Sihlea

Gabriel Sava
18 nov 2012 2681 vizualizări
Fondurile au fost stranse şi cu participarea altor cluburi din ţară, pentru ajutorarea sinistraţilor din iarna trecută

Mai mulţi membri ai Clubului Rotary Varana din Focşani au fost prezenţi ieri la Sihlea pentru a finaliza proiectul “Solidaritatea Rotary Vrancea 2012”. Animaţi de dorinţa de a ajuta şi cu sprijinul financiar al mai multor cluburi Rotary din ţară, membrii clubului focşănean au predat ieri o locuinţă complet renovată Mărioarei Ştefănică, din comuna Sihlea. În iarna ce a trecut, femeia locuia într-o cameră care nu avea nici măcar acoperiş, asta după ce casa a trecut printr-un incendiu. După ce au aflat de faptul că femeia şi-a pierdut şi soţul şi alt membru al familiei cu puţină vreme în urmă, rotarienii au decis să o ajute să aibă măcar o casă în care să locuiască omeneşte. “Din multitudinea de oameni afectaţi de această iarnă grea, ne-am concentrat asupra unui caz social deosebit, căruia prin acţiunile noastre i-am redat încrederea în oameni. Acest caz social a căpătat pentru noi un nume, Ştefănică Mărioara, care acum poate uita momentele neplăcute ale acestei ierni, zăpada, incendiul, singurătatea şi se poate gandi cu speranţă la viitor”, a declarat Dumitru Ducan, preşedintele Club Rotary Varana Focşani. Proiectul finalizat ieri a avut două etape. Prima dintre ele a fost distribuţia de alimente în comunele Chiojdeni şi Sihlea, donate de cluburile din Bacău, Oneşti şi Focşani. A doua etapă a constituit-o strangerea de fonduri pentru a ajuta material oameni afectaţi din localităţile îngropate sub zăpadă iarna trecută. Ajutorul material a fost posibil şi cu sprijinul cluburilor Rotary Club Cetăţuie şi Samvs Cluj, RC Dej, RC Gherla, RC Continental Bucureşti, RC Alexandria şi RC Barlad. “Mulţumim celor care au făcut posibilă finalizarea acestui proiect minor pentru noi, dar inestimabil pentru cei sinistraţi”, a mai declarat preşedintele RC Focşani, Dumitru Ducan. (G. SAVA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 3

Adaugă comentariu
lori, acum 4157 zile, 18 ore, 58 minute, 24 secunde
Bravo clubului Rotary,un gest de mare omenie. Respect...
Mihaela, acum 4169 zile, 6 ore, 4 minute, 54 secunde
Sa aveti parte de sanatate si de tot binele din lume pentru gesturile de omenie pe care le infaptuiti prin munca si grija voastra fata de semeni, sadind astfel multa bucurie si speranta in sufletele citeste integral
Adriana, acum 4169 zile, 7 ore, 11 minute, 4 secunde
Un gest extraordinar facut pentru o femeie amarata, careia viata i-a oferit in ultima perioada numai necazuri.Felicitari!!!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.