Social

Salarii date cu întarziere la spitalele din Dumbrăveni şi Vidra

Raluca Manolache
15 nov 2012 1056 vizualizări
Angajaţii de la Vidra trebuie să mai aştepte cateva zile pentru a intra în posesia banilor

Angajaţii spitalelor sunt primii care simt sărăcia din sistem. Aceasta pentru că sunt probleme cu plata salariilor la Spitalul de Psihiatrie Cronici Dumbrăveni şi la Spitalul comunal Vidra. Deşi pe data de 15 ale lunii angajaţii celor unităţi spitaliceşti trebuiau să fie plătiţi pentru munca depusă, acest lucru nu s-a întamplat decat parţial. Astfel, la Spitalul din Dumbrăveni s-a decis să se aloce o parte din salarii, iar restul banilor urmează să fie viraţi în momentul în care vor exista fonduri. „Vom plăti 57% din salarii pentru că nu sunt fonduri suficiente. Am făcut adrese la Casa de Asigurări de Sănătate şi aşteptăm un răspuns. Nu trebuie să ajungem la Bucureşti pentru că problema se poate rezolva la nivelul CAS Vrancea”, a precizat Costel Negoescu, managerul spitalului.

Unitatea spitalicească din Dumbrăveni are 150 de salariaţi, iar suma cheltuită cu plata salariilor se ridică la aproape 400.000 lei lunar. La Spitalul din Vidra situaţia financiară este însă mai complicată. Din lipsa fondurilor, cadrele medicale vor trebui să mai aştepte lefurile. „Plata salariilor s-a amanat cu cateva zile pană se vor găsi soluţii”, a menţionat ec. Mirela Cotea, managerul Spitalului din Vidra. Unitatea are 80 de angajaţi, iar fondul de salarii pe lună este de aproape 190.000 lei. Situaţia financiară din spitale nu şi-a găsit încă rezolvare chiar dacă prefectul judeţului Vrancea, Cătălin Kanty Popescu a încercat să găsească o soluţie. CAS Vrancea a comunicat Instituţiei Prefectului că nu mai poate asigura finanţarea celor două spitale pe trimestrul IV al anului 2012 deoarece a fost atins plafonul maxim prăvăzut, situaţie în care unităţile se află în imposibilitatea asigurării salariilor angajaţilor precum şi a serviciilor medicale prestate pentru pacienţi. Mihai Copaci, preşedintele director general al CAS Vrancea, spune că în ultima videoconferinţă, organizată miercuri de Ministerul Sănătăţii, a prezentat situaţia grea a spitalelor din Vrancea. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
art:, acum 4177 zile, 20 ore, 10 minute, 19 secunde
ce le mai trebuie salarii...,nu au biserica in curte...,sa se duca nebunii la slujbe!....la dumbraveni!
art:, acum 4177 zile, 20 ore, 12 minute, 26 secunde
ce le mai trebuie salarii...,nu au biserica in curte...,sa se duca nebunii la slujbe!....la dumbraveni!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.