Social

Vrancenii, chestionaţi despre violenţa în familie

Raluca Manolache
11 nov 2012 1111 vizualizări
Mesajul campaniei a fost “Violenţa în familie nu trebuie să te lase rece”

“Aţi auzit vreodată de termenul de violenţă în familie?”, “Care credeţi că sunt comportamentele care ar putea să fie încadrate în termenul de violenţă în familie?”, “Care ar fi explicaţia pentru care apar aceste acte violente în familie?”. Acestea sunt doar trei dintre cele 20 de întrebări la care au avut ocazia să răspundă vrancenii în cadrul campaniei iniţiate de Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale privind prevenirea şi combaterea violenţei în familie. Astfel, în cadrul caravanei mobile, care a poposit în Piaţa Unirii din Focşani la sfarşitul săptămanii, vrancenii au fost chestionaţi cu privire la violenţa în familie, mesajul campaniei fiind “Violenţa în familie nu trebuie să te lase rece”. Au fost distribuite şi pliante informative cu mesajul “Dacă închizi ochii la orice acte de violenţă, o victimă poate închide ochii pentru totdeauna!” “Violenţa în familie este una dintre cele mai îngrijorătoare forme ale violenţei, pentru că este prea puţin vizibilă (se întamplă în spatele uşilor închise, deseori nefiind declarată, ca urmare a sentimentului de jenă al victimei  faţă de anturajul căruia îi aparţine sau a fricii faţă de agresor), este un fenomen cu impact social major, afectand nu doar victima, ci întreg microclimatul socio-profesional, al acesteia, este prezentă sub diferite forme. Conceptul de violenţă în familie include violenţa în cuplul conjugal sau consensual, dar şi violenţa îndreptată asupra copiilor, asupra varstnicilor, membrilor cu dizabilităţi din familie sau asupra altor membri ai familiei”, au transmis reprezentanţii Ministerului Muncii. Persoanele interesate au putut afla ce forme are violenţa în familie şi ce poate să facă o victimă. Campania îşi propune să atragă atenţia şi să informeze populaţia cu privire la gravitatea acestui fenomen, drepturile pe care legea le conferă victimelor violenţei în familie, dar şi serviciile de care acestea pot beneficia. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.