Social

Spitalul din Vidra mai are de primit bani de la CAS

Raluca Manolache
9 nov 2012 837 vizualizări
Unitatea solicită clarificări de la Bucureşti cu privire la stabilirea sumei maxime contractate pentru acest an

Spitalul comunal Vidra mai are de primit bani pentru serviciile oferite bolnavilor de la Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Vrancea, chiar dacă se ştia că unitatea a ajuns la fundul sacului. La această concluzie au ajuns reprezentanţii unităţii spitaliceşti care au făcut un calcul al sumelor primite pană în acest moment de la “banca sanitară”. “Urmează să facem un punctaj pe sumele decontate de Casa de Asigurări de Sănătate în limita sumelor contractate. Din calculele făcute reiese că spitalul mai are de încasat sume de la CAS”, a precizat ec. Mirela Cotea, managerul spitalului.

Aceste calcule au fost făcute după ce Mihai Copaci, preşedintele director general al CAS Vrancea, a spus că Spitalul din Vidra a primit aproape toţi banii contractaţi la începutul anului, punand problema unui împrumut de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Focşani, în valoare de 1,5 milioane de lei. De asemenea, unitatea din Vidra va trimite la Bucureşti o adresă prin care va solicita clarificări cu privire la stabilirea sumei maxime contractate în contul acestui an. Problema financiară de la Spitalul Vidra a fost adusă în discuţie în această săptămană şi de prefectul judeţului, Cătălin Kanty Popescu, care a organizat în acest sens o întalnire la Prefectură cu managerii de spitale şi autorităţile din sănătate. Prefectura a anunţat că Spitalul Vidra a fost principala temă abordată în cadrul discuţiilor deoarece unitatea nu mai are fonduri nici pentru plata salariilor afarente ultimelor trei luni ale anului 2012 şi nici pentru cheltuielile materiale şi utilităţi. (Raluca MANOLACHE)

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.