Social

VIDEO!!!Bolnavii din Adjud, investigaţi cu aparatură din SUA, China şi Elveţia!

Raluca Manolache
6 nov 2012 4333 vizualizări
Valoarea aparaturii medicale din ambulatoriul spitalului municipal este de aproape 2,4 milioane de lei. Aparatura urmează să fie montată în următoarea perioadă, în cadrul unui proiect cu finanţare europeană

Ambulatoriul Spitalului Municipal Adjud a fost modernizat cu bani europeni, iar conducerea spune că în curand va avea „performanţe medicale mai ridicate decat cele oferite de ambulatoriul Spitalului Judeţean Focşani”, după cum a anunţat directorul unităţii, dr. Gheoghe Bercea. Primăria din Adjud a organizat ieri conferinţa de închidere a proiectului privind „Modernizarea, dezvoltarea şi echiparea ambulatoriului de specialitate al Spitalului Municipal Adjud”, demarat în 2011. La această acţiune au participat cadrele medicale din spital, care vor beneficia de noile condiţii de muncă şi dotări, dar şi deputatul Cristian Dumitrescu, care candidează la Colegiul 2 Senat din care face parte şi Adjudul, şi consilierul judeţean Victor Roman, care candidează pentru Colegiul 6 Adjud la Camera Deputaţilor.

Evident, aceştia au încercat să profite electoral de proiectul pe bani europeni, în valoare de peste 6 milioane de lei. Deputatul Dumitrescu a spus că „reforma în sănătate a stagnat” şi că este nevoie de investiţii în spitale. „Calitatea actului medical creşte în spital pe măsură ce calitatea actului medical în ambulatoriu este mai înaltă, pe de o parte pentru că medicii au posibilitatea să se dedice lucrurilor care sunt cu adevărat importante şi pe de altă parte pentru că medicina modernă vorbeşte de cat mai puţin timp de stat în spital”, a declarat deputatul Dumitrescu. De altfel, „obiectivul general al proiectului este asigurarea creşterii gradului de sănătate a populaţiei din municipiul Adjud şi localităţile rurale limitrofe din arealul de influenţă al acestui oraş, prin îmbunătăţirea calităţii infrastructurii serviciilor de asistenţă medicală ca urmare a modernizării şi echipării sediului ambulatoriului de specialitate al Spitalului Municipal Adjud în conformitate cu standardele europene”, după cum a precizat primarul Constantin Armencea. 

„Complexitatea actului medical este mai ridicată cand ai cu ce”

De reabilitarea şi modernizarea ambulatoriului s-a ocupat societatea General Construct din Focşani, administrată de Mircea Momanu. În prima parte a programului au fost izolaţi pereţii exteriori şi interiori, planşeul şi instalaţia de încălzire şi climatizare, dar s-a intervenit şi pentru modernizarea tamplăriei exterioare, a instalaţiei de încălzire, sanitare şi a circuitelor electrice, fiind refăcute tencuielile, gleturile şi zugrăvelile. A doua etapă a programului a constat în dotarea cu aparatură medicală de ultimă generaţie.

Valoarea aparaturii medicale aduse la spital este de aproape 2,4 milioane de lei, aceasta fiind adusă din SUA, Elveţia, China, Italia, Germania sau Olanda. Aceasta nu a fost încă montată în cabinetele din ambulator. „Actul medical creşte în valoare şi în acelaşi timp şi complexitatea actului medical este mai ridicată cand ai cu ce. Începe să fie o concordanţă perfectă între ceea ce avem ca instrumentar şi aparatură medicală şi calitatea actului medical pe care o prestează medicii, cu ajutorul cadrelor medii”, a spus doctorul Gheorghe Bercea, managerul Spitalului din Adjud.

Lucrările de reabilitare şi modernizare a ambulatoriului au făcut parte din Programul Operaţional Regional 2007-2013, Axa prioritară 3 – Îmbunătăţirea infrastructurii sociale, Domeniu de intervenţie 3.1 - Reabilitarea/modernizarea/echiparea infrastructurii serviciilor de sănătate, iar valoarea totală a acestuia a fost de 6,3 milioane lei. De ambulatoriul spitalului beneficiază zeci de mii locuitori ai zonei de nord a judeţului, inclusiv din judeţul vecin Bacău. (Raluca MANOLACHE)

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Adjud, acum 4185 zile, 3 ore, 28 minute, 8 secunde
Felicitări domnilor ca aveți grija de adjudeni , sper sa continuată tot așa .
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.