Social

Copaci vrea ca litigiile cu furnizorii să se rezolve doar la Bucureşti

Raluca Manolache
30 oct 2012 894 vizualizări
Casa de Asigurări de Sănătate Vrancea a fost chemată în instanţă în mai multe situaţii de către Spitalul Judeţean din Focşani pentru plata serviciilor medicale iar deciziile judecătorilor au fost contradictorii

Litigiile cu furnizorii de servicii medicale, rezolvate la Bucureşti. Acest lucru şi-l doreşte Mihai Copaci, preşedintele director general al Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) Vrancea, care în aceste zile a transmis Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS) o adresă cu propuneri referitoare la contractul cadru în baza căruia se vor aloca bani furnizorilor pentru serviciile acordate în următorii doi ani. Pentru că în actualul contract cadru nu se menţiona clar că toate litigiile între furnizori şi CAS trebuie rezolvate de către comisia de arbitraj de la Bucureşti, “banca sanitară” a fost chemată în instanţă în mai multe situaţii de către Spitalul Judeţean de Urgenţă “Sf. Pantelimon” Focşani. Deşi în toate procesele spitalul solicita achitarea unor servicii medicale, deciziile au fost diferite, fie solicitarea spitalului era admisă, fie instanţa îşi declina competenţa.

“Propunem modificarea articolului privind litigiile derulate între Casa de Asigurări de Sănătate şi furnizorii de servicii medicale, în sensul soluţionării acestora de către comisia de arbitraj care cuprinde membri din CNAS, MS şi Colegiul Medicilor din Romania”, a precizat Mihai Copaci. De asemenea, Mihai Copaci îşi mai doreşte ca medicii de familie să nu mai fie restricţionaţi atunci cand vine vorba de numărul minim de pacienţi pe care ar trebui să îi aibă pe liste în momentul în care doresc să intre în contract cu CAS. Se solicită astfel eliminarea articolului care prevede că medicii de familie din mediul urban trebuie să aibă minimun 1.000 de pacienţi. Se mai doreşte şi eliminarea articolului care menţionează că spitalele pot întocmi liste pentru tratarea pacienţilor care pot fi programaţi. Aceasta pentru că nu există criterii de prioritizare a cazurilor programabile. Propunerile au fost trimise la CNAS pentru că în această perioadă se lucrează la întocmirea proiectului de hotărâre pentru aprobarea Contractului-cadru privind condiţiile acordării asistenţei medicale în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate pentru anii 2013 – 2014. (Raluca MANOLACHE) 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.