Social

Spitalul Focşani va primi 56.000 lei pentru testele Babeş-Papanicolau

Raluca Manolache
30 oct 2012 1129 vizualizări
Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Pantelimon” Focşani va primi 56.000 lei de la Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Vrancea pentru efectuarea testelor gratuite de Babeş-Papanicolau

Mihai Copaci, preşedintele director general al CAS Vrancea, spune că s-a încheiat contract cu Spitalul Judeţean din Focşani pentru derularea programului naţional de screening pentru depistarea precoce activă a cancerului de col uterin. De aceste teste gratuite ar urma să beneficieze femeile cu varste cuprinse între 25 – 64 ani. Acestea vor trebui să fie testate periodic cu ajutorul examenului Babeş-Papanicolau. În program nu vor fi incluse femeile care prezintă absenţa congenitală a colului uterin sau histerectomie totală pentru afecţiuni benigne şi femeile cărora li s-a stabilit diagnosticul de cancer de col uterin sau alte forme de cancer genital. În cadrul acestui program, Spitalul Judeţean din Focşani se subordonează Unităţii Regionale de Management Sud-Est – Spitalul Clinic de Urgenţă “Sf. Pantelimon” Bucureşti. Testul Babeş-Papanicolau este folosit pentru identificarea modificărilor celulare anormale de la nivelul colului uterin şi pentru screeningul cancerului de col uterin. Acesta face parte din examenul ginecologic de rutină şi arată dacă celulele din cervix sunt modificate sau nu. (Raluca MANOLACHE) 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.