Social

Candidaţii îmbătranesc aşteptand programarea la permisul de şofer

Ziarul de Vrancea
26 oct 2012 2168 vizualizări
Doi poliţişti de la Serviciul Poliţiei Rutiere urmează să fie detaşaţi la permise, pentru probele de traseu, întrucat candidaţii aşteaptă pană la 45 de zile pană să fie programaţi

Candidaţii care pică la examenul de şcoala de şoferi cu Poliţia aşteaptă pană la 45 de zile pană să fie reexaminaţi. Asta a atras supărarea reprezentanţilor şcolilor de şoferi şi a cursanţilor. Problema este că la Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatricularea Vehicolelor au mai rămas doar trei oameni care să se ocupe de examinările auto, iar şcolile de şoferi au foarte mulţi candidaţi care nu iau examenul, iar asta incurcă situaţia. Aşadar, mai este nevoie de încă doi oameni, să se ajungă la cifra de cinci poliţişti pentru a rezolva această situaţie. “La ora actuală avem doar trei angajaţi care intră în proba practică. Este nevoie de încă doi examinatori ca să nu se mai ajungă la întarzieri de pană la 45 de zile”, ne-a spus prefectul judeţului, Cătălin Kanty Popescu. Pentru a modifica procedura de susţinere a examenului pentru permis de conducere. Ieri, la sediul Instituţiei Prefectului Vrancea, a avut loc o întâlnire între conducerea Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatricularea Vehicolelor şi reprezentanţii şcolilor de şoferi din judeţ. În cadrul întâlnirii s-au făcut propuneri de ambele părţi împlicate în şcolarizarea şi examinarea candidaţilor pentru obţinerea permisului, pentru a eficientiza obţinerea acestuia. Reprezentanţii şcolilor de şoferi au cerut să nu se mai facă programarea candidatului pentru proba practică decât după ce acesta a obţinut un răspuns favorabil la examinarea teoretică, eliminându-se astfel, din punctul lor de vedere, perioada de până la şase săptămâni de aşteptare între cele două testări.

Comisarul Marian Pătraşcu, şeful Serviciului Permise, a cerut ca instructorii auto să fie mai selectivi cu candidaţii propuşi la examinarea practică şi să nu-i trimită la testare decât atunci când consideră aceştia că sunt pe deplin pregătiţi. Şi asta pentru a creşte rata de promovare la testare, care se menţine încă destulde scăzută la nivelul judeţului. La randul său, prefectul Cătălin Kanty Popescu a promis că va solicita sprijin la Inspectoratul Judeţean de Poliţie pentru detaşarea a doi poliţişti care au atestat de examinator pentru a debloca situaţia examinărilor practice, pentru a nu se mai înregistra întârzieri de până la 45 de zile între cele două testări. La nivelul judeţului, mai puţin de 30% dintre candidaţi trec cele două teste, de teorie şi practică. Vă vine să credeţi sau nu, dacă au emoţii excesive la volan unii candidaţi sunt obligaţi să repete examenul. Anual, în jur de 12.000 de vranceni încearcă să obţină permisul de şofer în judeţul nostru. (C. MARIN, D. CHIRIAC)

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.