Social

Micuta abandonata ramine la orfelinat

Liliana Nenciu
14 aug 2006 1018 vizualizări
Inspectoratul Judetean de Politie si Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului vor intocmi astazi procesul-verbal de abandon al micutei gasite saptamina trecuta intr-un bloc din Focsani.

Micuta de 3 kilograme va ajunge intr-un orfelinat sau la un asistent maternal profesionist, deoarece au trecut cinci zile de cind a fost gasita pe presul din fata unui apartament de pe strada Plevnei, iar politistii nu au reusit inca sa o gaseasca pe mama. "Pentru ca este foarte micuta, reprezentantii de la DGASPC vor sa caute un asistent maternal. In cazul in care mama va fi gasita, aceasta va fi consiliata psihologic si indrumata sa-si ia fetita acasa. In caz ca va refuza sa o ingrijeasca acasa, micuta va ajunge intr-unul dintre centrele de protectie a copiilor abandonati", ne-a declarat Alina Pelin, purtatorul de cuvint al Spitalului Judetean de Urgenta "Sf. Pantelimon" Focsani. Conform medicilor de la Pediatrie, fetita se simte bine. "Bebelusul a inceput sa manince, iar greutatatea corporala este normala. Nu are probleme de sanatate. La noi poate sta pe o perioada de cinci zile, dupa care este preluata de Protectia Copilului", spune medicul George Munteanu, seful sectiei de Pediatrie din cadrul SJU Focsani. Cadrele

medicale fac apel la mama sa revina la spital pentru a-si lua copilul in brate.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.