Social

O nouă campanie de vaccinare împotriva HPV

Raluca Manolache
21 oct 2012 1588 vizualizări
Coaliţia de Prevenire a Cancerului de Col Uterin în România susţine începerea campaniei naţionale de vaccinare împotriva HPV pentru 2013-2014.

Aceasta pentru că Ministerul Sănătăţii îşi doreşte să iniţieze o nouă campanie de vaccinare împotriva HPV, aceasta putand debuta în a doua parte a anului 2013. În acest sens, Comitetul Naţional de Vaccinologie a discutat despre oportunitatea începerii unei campanii de vaccinare opţională, adresată fetelor cu vârsta cuprinsă între 11 şi 14 ani. „Vaccinarea împotriva HPV este o măsură necesară în România, ţară care se află pe primul loc din Uniunea Europeană în ceea ce priveşte mortalitatea cauzată de cancerul de col uterin. În urma declaraţiilor pe care reprezentanţii Ministerului Sănătăţii le-au făcut mai multe rânduri cu privire la începerea campaniei naţionale de vaccinare, opţională, noi, medicii de familie, suntem pregătiţi să sprijinim Ministerul şi toate instituţiile implicate astfel încât campania să fie corect înţeleasă de public, acceptată şi să ajungem în timp la o prevalenţă scăzută a cancerului de col, comparabilă cu celelalte ţări europene”, spune Rodica Tănăsescu, preşedinte al Societăţii Naţionale de Medicină a Familiei. Vaccinarea împotriva HPV s-ar putea realiza la solicitarea părinţilor. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.