Social

Studenţi şi masteranzi îşi iau zborul din centrele DGASPC Vrancea

Raluca Manolache
21 oct 2012 2142 vizualizări
“În calitate de reprezentanţi legali, de “părinţi”, ai acestor tineri, considerăm că ei sunt rezultatul muncii noastre şi implicit mandria noastră”, spun cei de la Protecţia Copilului. Acestor tineri li se asigură o alocaţie de hrană, bani pentru transport, cazarmament şi rechizite

Copiii orfani sau care au fost abandonaţi de părinţi şi se află în grija statului luptă pentru a se realiza în viaţă şi studiază pentru a deveni medici militari, profesori, asistenţi medicali sau chiar preoţi. Este vorba despre 12 tineri vranceni, copii cu rezultate bune la învăţătură, care provin din sistemul de protecţia copilului şi care sunt încurajaţi să-şi continue studiile. Aceştia sunt susţinuţi material de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Vrancea, care a reuşit prin echipele specializate să îi ajute pe copiii părăsiţi de părinţi sau orfani să se integreze cat mai bine în societate. Astfel, trei tineri urmează cursurile şcolii sanitare postliceale, iar doi dintre tinerii instituţionalizaţi urmează programe de masterat la Universitatea Politehnica din Bucureşti şi la Politehnica din Braşov. Ceilalţi tineri sunt înscrişi la Universitatea de Medicină şi Farmacie Targu Mureş, specializarea medicină militară, Universitatea Bucureşti – Facultatea de Geologie şi Geofizică, Universitatea “Artifex” din Bucureşti – Facultatea de Management, Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iaşi – Facultatea de Teologie, Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iaşi – Facultatea de Litere, Universitatea Ovidius din Constanţa – Facultatea de Teologie. “În calitate de reprezentanţi legali, de “părinţi”, ai acestor tineri, considerăm că ei sunt rezultatul muncii noastre şi implicit mandria noastră. Cu şi prin ei ne primim răsplata, alta decat cea materială, iar visul nostru este ca fiecare copil al sistemului să ajungă cat mai departe din punct de vedere profesional şi personal”, ne-a spus Mădălina Paraschiv, purtătorul de cuvant al DGASPC Vrancea. Tuturor tinerilor care urmează studii superioare, DGASPC  le asigură o alocaţie de hrană zilnică de 8,3 lei, bani pentru transport, cazarmament, materiale igienico- sanitare, rechizite, dar şi 28 de lei pe lună, sumă ce reprezintă banii de buzunar. Specialiştii din domeniu spun că unii tineri abandonaţi ajung să lucreze chiar în centrele unde au fost îngrijiţi şi ei în copilărie. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
ioana, acum 4197 zile, 20 ore, 15 minute, 20 secunde
bine ca a cheltuit oprisan jumatate de milion de euro pe festivalul betivilor si copiii astia traiesc cu 10 euro pe luna. rusine!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.