Social

Spitalul Judeţean are datorii către furnizori de 7,5 milioane lei

Raluca Manolache
21 oct 2012 986 vizualizări
Autorităţile vor să scape de datorii spitalele, achitarea acestora fiind prevăzută în acordul cu Fondul Naţional Monetar Spitalele din judeţ ar putea să scape de datorii.

Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Vrancea a transmis la Bucureşti o situaţie cu facturile neachitate de spitalele din judeţ. Este vorba despre obligaţiile de plată mai vechi de 90 de zile de la data scadenţei. Cea mai mare datorie este înregistrată la Spitalul Judeţean de Urgenţă “Sf. Pantelimon” Focşani , care figurează cu debite către furnizorii cu care se află în contract de 7,5 milioane lei. De asemenea, “banca sanitară” a previzionat că în ultimele luni din acest an, octombrie, noiembrie şi decembrie, plăţile ce ar urma să se facă către spital ar fi de 12,6 milioane lei.

Şi Spitalul Municipal Adjud ar putea să scape de datorii. Unitatea are datorii de 3,9 milioane lei către furnizorii de bunuri şi servicii şi ar urma să primească în ultimele luni în decontul serviciilor medicale acordate bolnavilor 3,9 milioane lei. Şi Spitalul comunal Vidra înregistrează datorii de 65.000 lei. “CNAS a solicitat identificarea creanţelor pe unităţile sanitare cu paturi pentru a transmite situaţia Ministerului de Finanţe şi Guvernului. Aceasta cu scopul de reducere a creanţelor în sistemul sanitar, condiţie impusă de Fondul Naţional Monetar ”, a precizat Mihai Copaci, şeful CAS Vrancea.

Situaţia a fost solicitată după ce Finanţele Publice au decis că spitalele trebuie să îşi achite dările printr-o ordonanţă care prevede că „ordonatorii de credite pot face noi angajamente legale, în limita prevederilor bugetare aprobate, numai după stingerea plăţilor restante înregistrate la finele anului anterior, respectiv a arieratelor din execuţia anului curent”. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.