Social

Spitalele şi Ambulanţa oferă 28 de posturi la rezidenţiat

Raluca Manolache
8 oct 2012 2956 vizualizări
Medicii tineri care doresc să participe la rezidenţiat îşi pot depune dosarele la Direcţia de Sănătate Publică pană pe 22 octombrie Spitalele „ţipă” după rezidenţi. Cele cinci spitale din judeţ şi Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) au 28 posturi libere ce pot fi ocupate prin concursul naţional de intrare în rezidenţiat pe post şi pe loc în medicină, medicină dentară şi farmacie

Acestea au fost publicate de Ministerul Sănătăţii, concursul naţional urmand să se desfăşoare pe 25 noiembrie,  descentralizat, în şase centre universitare din ţară: Bucureşti, Iaşi, Cluj-Napoca, Tg. Mureş, Timişoara şi Craiova. Cele mai multe posturi libere sunt la Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Pantelimon” Focşani, urmat de Spitalul Municipal Adjud.

Se caută rezidenţi în specialităţi precum alergologie şi imunologie clinică, anestezie şi terapie intensivă, boli infecţioase, endocrinologie, chirurgie orală şi maxilo-facială, oncologie medicală, medicină internă, chirurgie generală, radiologie şi imagistică medicală, pneumologie, psihiatrie, diabet zaharat, obstetrică-ginecologie. De asemenea, se caută şi un farmacist, dar şi trei medici de familie pentru substaţiile de ambulanţă de la Adjud, Panciu şi Focşani. Înscrierile pentru rezidenţiat se vor face pană la data de 22 octombrie, la Direcţia de Sănătate Publică sau la ministerele cu reţea proprie, după caz. Concursul se va desfăşura sub formă de test-grilă cu 200 de întrebări, pe o durată de 4 ore, iar punctajul minim de promovare reprezintă 60% din punctajul maxim realizat la cele 200 de întrebări pentru fiecare domeniu. 

Ocuparea locurilor/posturilor în specialitate se va face în ordinea punctajului de promovare obţinut, pe fiecare centru universitar, în limita locurilor/posturilor publicate pentru fiecare domeniu în centrul universitar respectiv, alcătuindu-se o singură clasificare pentru fiecare domeniu. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.