Social

Spitalele din Focşani şi Adjud au nevoie de aparate RMN

Raluca Manolache
26 sep 2012 3450 vizualizări
Pacienţii din Vrancea care au nevoie de investigaţii de tip tomograf şi RMN trebuie să îşi îndrepte privirea doar spre firmele private

Spitalele din judeţ au nevoie de aparatură performantă. Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vrancea a transmis o situaţie la Ministerul Sănătăţii cu privire la nevoile spitalelor la capitolul aparatură performantă de imagistică medicală. Aşa se face că Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Pantelimon” Focşani şi Spitalul Municipal Adjud au anunţat că au nevoie de aparate de rezonanţă magnetică (RMN). Aceasta în condiţiile în care Ministrul Sănătăţii a afirmat, într-o conferinţă de presă susţinută la Târgu Mureş, că intenţionează să achiziţioneze, printr-un acord-cadru, aparatură performantă de imagistică medicală, în următorii doi-trei ani. „În momentul de faţă se face această evaluare, am colectat informaţiile din ţară şi se prelucrează datele, atât pentru computer tomograf, cât şi pentru RMN, cât şi pentru aparate Roentgen, de asemenea şi pentru aparate pentru anestezie şi terapie intensivă. Intenţionăm să facem o evaluare şi să etapizăm, în vederea unei licitaţii pe acord-cadru, pe o perioadă de doi sau trei ani, de aşa manieră încât să acoperim nevoia de aparatură în domeniile pe care le-am pomenit”, a spus dr. Vasile Cepoi, ministrul Sănătăţii. În acest moment, pacienţii din Vrancea care au nevoie de investigaţii de tip tomograf şi RMN trebuie să îşi îndrepte privirea doar spre firmele private. Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) se află în contract cu şase firme pentru efectuarea de investigaţii de radiologie şi imagistică. Este vorba despre trei firme private din Focşani, una din Galaţi şi două din Bucureşti. Şi Spitalul din Focşani a externalizat acest serviciu după ce tomograful unităţii s-a stricat din 2009 şi nu s-au găsit fonduri pentru repararea acestuia. De altfel, tomograful ce aparţine Spitalului din Focşani a fost casat şi urmează să fie preluat de o firmă specializată. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
constantin, acum 4110 zile, 5 ore, 1 minut, 4 secunde
multumiri pentru informatii ,mi-au fost utile .Pacat ca un intreg judet are un singur aparat RMN, Suntem codasi la acest capitol.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.