Social

Proteze gratuite pentru şapte tineri rămaşi fără maini şi picioare

Raluca Manolache
26 sep 2012 2420 vizualizări
şapte băieţi din Vrancea au mers în Italia şi au primit proteze gratuite după ce au fost incluşi în proiectul “Tineri pe picioare” u fundaţia care derulează programul poate ajuta şi alte persoane cu proteze gratuite

Tinerii din judeţ care au fost victime ale unor accidente în urma cărora au rămas fără un picior, mană, pot beneficia de proteze gratuite în cadrul proiectului “Tineri pe picioare”, desfăşurat de Asociaţia Auci din Italia. Pe site-ul Consiliului Judeţean Vrancea a fost postat un anunţ de mediatizare a acestui program, prin care băieţii cu varsta cuprinsă între 20 şi 40 de ani pot beneficia de montarea unei proteze gratuite, în spitalele din Italia. Cristian Dedulescu, colaborator al Asociaţiei, spune că 120 de băieţi din ţară au beneficiat de un astfel de ajutor. „Demarat în luna iunie 2005, proiectul «Tineri pe picioare» se adresează tinerilor cu vârste cuprinse între 20 şi 40 de ani, dezavantajaţi din punct de vedere social şi economic, care în urma unui eveniment traumatic au suferit amputarea unuia sau a mai multor membre. În România, o persoană cu handicap este mai greu acceptată în societate, iar Asociaţia Auci prin proiectul «Tineri pe picioare» vrea să-i ajute pe aceşti tineri neajutoraţi să poată obţine în mod gratuit proteza sau protezele de care au mare nevoie pentru a se descurca singuri. Proiectul are scopul de a-i sprijini pe tinerii români lipsiţi de membre de a efectua demersurile şi procedurile medicale necesare pentru obţinerea protezelor de înaltă calitate estetică şi funcţională”, se prezintă în mesajul postat pe site-ul CJ Vrancea. Cristian Dedulescu mai spune că, de la demararea acestei campanii, şapte băieţi din Vrancea au beneficiat de proteze gratuite în cadrul acestui proiect. Costul unei proteze se ridică la aproape 12.000 de euro, iar persoanele incluse în proiect beneficiază de absolut toate condiţiile, transport cu avionul în Italia, cazare, protezare, dar şi tratamentul medical ce se impune. Persoanele interesate pot obţine informaţii suplimentare de la Cristian Dedulescu, la tel. 0762.300.688 sau 021.451.18.47,  email: deducrysty@yahoo.com. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.