Social

Chiriaşii ANL, chemaţi la consfătuiri pentru cumpărarea locuinţelor

Iulia Crețu
24 sep 2012 2393 vizualizări
Un anunţ lipit pe uşile scărilor de bloc din cartierul ANL Tineretului îi înştiinţează pe chiriaşi de o întalnire pentru cumpărarea locuinţelor în rate u viceprimarul Tudorel Trofin precizează că pană acum nu s-a vandut nicio locuinţă din cauza costului foarte ridicat

Chiriaşii ANL din cartierul Tineretului, Sud, sunt înştiinţaţi că pe 13 octombrie sunt aşteptaţi la dezbateri în parcare despre cumpărarea locuinţelor. Invitaţia, care nu pare foarte serioasă, este lansată de Adunarea generală a chiriaşilor ANL Focşani şi conducerea Asociaţiei Locatarilor din Blocurile pentru Tineri din Romania “în vederea cumpărării locuinţelor în rate lunare de 100 euro (450 lei)/ lună pe o perioadă de 20-30 ani”, după cum se arată pe un anunţ lipit la intrarea în scările de bloc. “Această rată se va plătii (sic) în loc de chirie, direct către Ministerul Dezvoltării şi Turismului. Este singura noastră şansă pentru a cumpăra apartamentele în care locuim într-un mod mai uşor, decat cu un credit bancar”, scrie Dan Cornel Nistor, preşedintele Asociaţiei Locatarilor ANL. Reprezentanţii Primăriei Focşani spun că nu au fost informaţi despre intenţia Asociaţiei din Sibiu şi susţin că, potrivit legislaţiei în vigoare la acest moment, vanzarea ANL-urilor nu se poate face în rate. Viceprimarul Tudorel Trofin spune că Primăria Focşani n-a vandut niciun apartament ANL, chiar dacă o parte dintre chiriaşi s-au interesat de preţul de vanzare. Totuşi, 411 euro/mp pentru locuinţa ANL, dar şi pentru dependinţe, este considerat prea mare. “Nu ştim de organizarea lor, nu ne-au informat. În prezent, pentru a cumpăra locuinţa ANL trebuie să plăteşti suma integrală, nu ştiu de rate. Dacă prin întalnirile acestea se încearcă şi schimbarea legislaţiei şi modificarea HG-ului, ar putea încerca să strangă semnături. Pană acum nu s-a vandut niciun apartament ANL, preţul fiind stabilit la valoarea de 411 euro/mp. Este destul de mult pentru că acelaşi preţ este şi pentru dependinţe. Au venit unii chiriaşi să se intereseze, dar cand au aflat că un ANL ar ajunge la preţul unui apartament pe piaţa liberă, au spus că preferă să stea în chirie”, ne-a spus viceprimarul Trofin. (Iulia CREŢU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.