Social

O tanără din Milcovul şi-a reclamat tatăl pentru viol

Dan Chiriac
20 sep 2012 2249 vizualizări
Fata i-a mărturisit totul mamei care a decis să bărbatul ei trebuie să răspundă penal pentru această teribilă faptă.Poliţiştii aşteaptă expertiza medico-legală pentru a stabili dacă fata a fost abuzată sau nu de tatăl său

O tanără de 16 ani din comuna Milcovul a depus la Parchetul de pe langă Tribunalul Vrancea o plangere în care reclamă că a fost abuzată sexual în ultimii ani de tatăl său. Aceasta a ajuns în soluţionarea Poliţiei municipiului Focşani. Fata, împreună cu mama sa şi cu un avocat, s-a prezentat în faţa anchetatorilor în cursul zilei de marţi, reclamand toate abuzurile la care a fost supusă în ultima vreme de părintele său. Conform unor surse judiciare, ar fi vorba de mai bine de cinci ani în care copila ar fi îndurat atingerile incestuoase ale părintelui, fără să spună nimic, nici măcar propriei mame. Adolescenta de 16 ani a declarat în faţa poliţiştilor că i-a fost teamă pană acum să facă reclamaţie împotriva tatălui său, care se pare că ar fi ameninţat-o cu bătaia în cazul în care îl denunţă. “La Poliţia municipiului Focşani a fost înregistrată o plangere din partea unei tinere din comuna Milcovul, care reclamă că a fost abuzată de părintele său. Cauza a fost înaintată Parchetului de pe langă Tribunalul Vrancea, urmand ca cercetările să fie continuate de poliţişti în acest caz”, ne-a spus subcomisarul Zorel Burlan, de la Biroul de presă al Poliţiei vrancene. Reclamaţia depusă la marţi a intrat în atenţia poliţiştilor şi procurorilor. În primul rand, fata urmează să fie examinată de medicul legist pentru a se stabili dacă aceasta a fost victima unor agresiuni sexuale în ultima perioadă. Totodată, anchetatorii îi vor aduce la audieri şi pe tatăl acuzat de viol şi incest. Anchetatorii încearcă să adune cat mai multe probe pentru a stabili dacă reclamaţia fetei se confirmă.

A plecat de acasă

Copila a ajuns imediat după depunerea reclamaţiei la un centru specializat aflat în subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Vrancea, respectiv a Serviciului de Intervenţie în Regim de Urgenţă (SIRU). “De două zile, s-a instituit măsura temporară a plasamentului în regim de urgenţă. Copila beneficiază de un program de recuperare şi consiliere psihologică”, a precizat şefa SIRU. Avand în vedere perioada lungă în care se presupune că a fost abuzată, munca psihologilor va fi, probabil, una de durată. Anchetatorii spun că faza de administrare a probelor este una destul de dificilă, mai ales că tatăl reclamat a respins în primă fază orice acuzaţie. Copila este elevă a unui liceu din Focşani în clasa a X-a. La începutul acestui an, un bărbat din Gugeşti a fost arestat după ce şi-a violat copila. Deşi a negat iniţial, în cele din urmă, bărbatul a recunoscut fapta şi a fost trimis în judecată pentru viol, fiind condamnat de prima instanţă la opt ani de închisoare cu executare. În cazul de la Gugeşti, anchetatorii au avut dubii la început, mai ales că micuţa dormea în momentul în care tatăl său a abuzat-o. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Unick, acum 4203 zile, 17 ore, 24 minute, 19 secunde
Propun castrarea chimica daca se dovedeste a fi adevarat!!!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.