Social

Cum poţi să te vaccinezi împotriva cancerului de col uterin

Raluca Manolache
20 sep 2012 910 vizualizări
Femeile cu varsta peste 24 de ani se pot imuniza gratuit numai după ce primesc recomandarea unui doctor ginecolog

Femeile sunt din ce în ce mai interesate de vaccinarea împotriva cancerului de col uterin. Ministerul Sănătăţii vrea să vadă în ce stadiu se mai află campania gratuită de imunizare împotriva HPV (human papilloma virus). A fost solicitată în acest sens Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vrancea o situaţie cu privire la vaccinările realizate de la începutul acestui an, dar şi dozele existente în stocul unităţii şi medicilor. Aşa se face că, de la începutul acestui an, au fost realizate 320 de administrări din cele două vaccinuri. S-a constatat că cele mai dornice de a se proteja împotriva cancerului de col uterin sunt femeile care au trecut de varsta de 24 ani. Situaţia transmisă la MS se prezintă astfel: 66 administrări la grupa de varstă 15 – 19 ani, 62 de administrări la grupa de varstă 20 – 24 ani şi 192 de administrări la grupa de femeile care au trecut de 24 ani. De asemenea, în Vrancea mai sunt pe stoc 194 de doze din cele două seruri. “În Romania se înregistrează anual 3.000 de cazuri noi şi un total de 40.000 de femei care au diagnosticul de cancer col uterin. În lume, cancerul de col uterin se situează pe locul doi ca frecvenţă, cu aproximativ 500.000 de cazuri noi în fiecare an, ocupand în acelaşi timp locul al treilea în ceea ce priveşte mortalitatea cauzată de cancer la femei, după cancerul de san şi cel pulmonar. Din cele aproximativ 500.000 de cazuri noi de cancer de col uterin diagnosticate în fiecare an, aproape 30% se înregistrează la femei cu varste cuprinse între 15 şi 44 de ani. În Europa, la fiecare 18 minute, o femeie moare de cancer de col uterin. Romania se situează pe primul loc din Europa în ceea ce priveşte mortalitatea cauzată de cancerul de col uterin, de 6,3 ori mai mult decat media ţărilor din Uniunea Europeană”, este mesajul transmis pe site-ul  www.informareHPV.ro. În Vrancea, vaccinarea anti- HPV continuă prin intermediul medicilor de familie, medicilor ginecologi şi celor de la cabinetul de planificare familială care se află în ambulatoriul Spitalului Judeţean de Urgenţă „Sf. Pantelimon” Focşani. Acest ser poate fi administrat tinerelor cu varste cuprinse între 12 şi 24 de ani. Femeile cu varsta peste 24 de ani se pot imuniza gratuit în cadrul acestor cabinete însă numai după ce primesc recomandarea unui doctor ginecolog. Vaccinul trebuie administrat în trei doze. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.