Social

Neregulile furnizorilor de servicii medicale s-au soldat cu amenzi de 120.000 lei

Raluca Manolache
9 sep 2012 990 vizualizări
Suma a fost imputată furnizorilor de servicii medicale în urma controalelor desfăşurate anul acesta

Furnizori sancţionaţi de corpul de control al Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) Vrancea. Furnizorii de servicii medicale au trebuit să înapoieze o parte din banii primiţi de la „banca sanitară” pentru că nu au respectat legea. Suma imputată în urma controalelor efectuate a fost în valoare de aproximativ 120.000 lei. Astfel, compartimentul de control a realizat, în acest an, 114 controale la furnizorii de servicii medicale şi au avut în vedere verificarea modului de respectare a clauzelor contractuale, a concordanţei între serviciile medicale decontate de CAS şi serviciilor raportate de furnizori, dar şi modul de prescriere şi eliberare a medicamentelor. În cazul medicilor de familie s-a constatat că au dat reţete unor pacienţi care se aflau internaţi în spital, dar şi că uneori nu completează corect şi la zi formularele privind evidenţele obligatorii cu datele corespunzătoare activităţii desfăşurate. „«pentru a beneficia de medicamente conform art.102 alin. (3) din Contractul cadru privind condiţiile acordării asistenţei medicale în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate pentru anul 2010, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 262/ 2010, pensionarii trebuie să prezinte medicului de familie ultimul talon de pensie, actul de identitate, precum şi o declaraţie pe propria răspundere din care să rezulte faptul că realizează venituri numai din pensii de până la 700 lei pe lună, iar acesta va consemna în fişa medicală a pensionarului/ în registrul de consultaţii numărul talonului şi cuantumul pensiei şi va anexa la fişa medicală declaraţia dată pe propria răspundere de către  pensionar». Prescripţiile medicale au fost eliberate nejustificat pentru calitatea de asigurat nesusţinută cu documente conform prevederilor legale”, a transmis Iustina Papuc, purtătorul de cuvant al CAS. De asemenea, în cazul spitalelor s-a constatat neconcordanţa între criteriile de internare şi tratamentele şi medicamentele administrate pacienţilor pe perioada internării. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.