Social

Vranceanul rănit în Afganistan, vizitat în SUA de un ministru roman

Raluca Manolache
5 sep 2012 5338 vizualizări
Aflat încă într-o situaţie medicală dificilă, militarul a primit cadouri de la colegi u Statului Major al Forţelor Terestre a alocat 6 milioane lei pentru tratamentul plutonierului rănit în urma unui atac al insurgenţilor talibani

Plutonierul adjutant principal Florinel Enache, internat într-un spital din America după ce a fost mutillat pe front, în Afganistan, a fost vizitat de secretarul de stat Sebastian Huluban din cadrul Ministerului Apărării. Internat la Centrul Naţional Medical Militar "Walter Reed", Bethesda, Maryland, după ce a fost rănit în Afganistan pe data de 4 mai, Florinel Enache, încadrat la Brigada 282 Infanterie Mecanizată „Unirea Principatelor” Focşani, a fost vizitat de secretarul de stat Sebastian Huluban, aflat la Washington cu o delegaţie, la consultările româno-americane pe probleme de apărare. „Secretarul de stat Sebastian Huluban i-a transmis militarului român mesajul de încurajare şi susţinere din partea ministrului Apărării naţionale şi al său personal, precum şi cadouri simbolice trimise de camarazii din Brigada 282 Infanterie Mecanizată «Unirea Principatelor», de la Focşani”, se arată într-un comunicat al MApN. Florinel Enache, care a fost avansat la excepţional de către ministrul Apărării, în semn de recunoaştere a devotamentului în executarea misiunii de luptă, se află pe un pat de spital, dar starea de sănătate este stabilă şi are nevoie de recuperare. Tratamentul acestuia este suportat de MApN, care a luat toate măsurile pentru suplimentarea bugetului Statului Major al Forţelor Terestre cu circa 6 milioane lei, pentru plata primelor şase luni de tratament şi a cheltuielilor care pot surveni ulterior. De asemenea, pe numele militarului a fost deschis un dosar de daune care va fi închis după clarificarea situaţiei medico-militare şi stabilirea aptitudinii faţă de îndeplinirea serviciului militar. De asemenea, gradatul va primi şi un număr de solde de bază lunar, în funcţie de gradul de invaliditate. Florinel Enache, din comuna Gura Caliţei, a fost rănit grav cand executa o misiune de cercetare terestră şi securizare a unui obiectiv pe autostrada A1. A suferit răni grave în urma deflagraţiei unui dispozitiv exploziv improvizat. Repatrierea din Afganistan a colegilor militarului rănit a avut loc luna trecută. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.