Social

Tratament gratuit în străinătate! S-au operat în Germania după ce au obţinut formularul E112

Raluca Manolache
3 sep 2012 2547 vizualizări
Este vorba despre doi vranceni cu afecţiuni cardiace care trebuiau să se opereze

Tratamente gratuite în străinătate pe banii statului. Tot mai mulţi vranceni încearcă să obţină formularul S2 (E112) de la Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Vrancea pentru a se trata în spitalele din străinătate, iar unii chiar reuşesc. Pe parcusul anului 2012 au fost emise două formulare europene E 112, în luna februarie, respectiv mai, pentru doi bolnavi care prezentau afecţiuni cardiace şi necesitau intervenţii chirurgicale în Germania. Oficialii “băncii sanitare” spun că acest formular se poate obţine prin depunerea unei cereri, iar după se procedează la analiza acesteia. Se verifică statutul de asigurat al persoanei solicitante, dar şi dacă pacientul urmează să efectueze un serviciu medical care face parte din pachetul de servicii medicale de bază din Romania, iar acesta nu poate fi acordat într-un interval de timp necesar în mod normal pentru obţinerea tratamentului respectiv în ţara noastră. “Formularul S2 (E 112) denumit "Atestat privind menţinerea dreptului la prestaţiile în curs pentru asigurarea de boală - maternitate" este utilizat pentru menţinerea dreptului la prestaţiile de boală şi maternitate aflate în curs, în cazul persoanei care, după ce a dobândit dreptul la aceste prestaţii, este autorizată de către instituţia competentă să revină pe teritoriul statului de reşedinţă sau să îşi transfere reşedinţa pe teritoriul altui stat membru. Formularul S2 (E 112) este utilizat şi în cazul în care este necesară deplasarea într-un alt stat membru pentru a beneficia de tratament medical adecvat. Formularul S2 (E 112) se adresează lucrătorului salariat sau independent ori membrilor de familie ai acestuia care beneficiază de prestaţii de boală şi maternitate în statul competent şi care solicită instituţiei competente autorizarea întoarcerii pe teritoriul statului membru de reşedinţă sau a transferului reşedinţei lor, temporar ori definitiv, pe teritoriul altui stat membru; lucrătorului salariat sau independent şi membrilor de familie ai acestuia care sunt autorizaţi de instituţia competentă să se deplaseze într-un alt stat membru cu scopul de a primi tratament medical”, a precizat Iustina Papuc, purtătorul de cuvant al CAS Vrancea. De asemenea, anul acesta CAS Vrancea nu a primit formulare europene E 125, aferente cheltuielilor efectuate cu servicii medicale în statele membre ale UE pe baza cardului european de sănătate. Cu toate acestea, la sfârşitul lunii iulie 2012, instituţia eliberase 699 carduri europene/certificate de înlocuire a cardului european de sănătate. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
anonim, acum 4245 zile, 11 ore, 14 minute, 25 secunde
beneficiaza de acest formular doar cei cu relatii,nici decum muritorul de rand ... muritorul de rand nici la spitalele din Bucuresti nu este trimis ....Mi s-a intasmplat mie acest lucru,am fost citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.