Social

Evadatul de la Moineşti, prins sambătă într-o vie la Vîrteşcoiu

Dan Chiriac
2 sep 2012 1181 vizualizări
Acesta evadase în urmă cu trei zile şi se ascundea într-o plantaţie de vie u poliţiştii din Vrancea l-au găsit şi pe un urmărit internaţional care era acuzat de tentativă de omor în Roma

Deţinutul care a evadat la mijlocul săptămanii trecute din Penitenciarul Bacău a fost prins de poliţişti în judeţul Vrancea. Joi seara, cadrele de la Penitenciarul Focşani au intrat în alertă după ce colegii din Bacău le-au anunţat depsre faptul că Jorj Martin Păflăluţă a evadat dintr-un punct de lucru din municipul Moineşti. Cadrele din Focşani au fost chemate de acasă în speranţa identificării evadatului. După două zile, acesta a fost găsit într-o fermă de pe raza comunei Vîrteşcoiu. “Pe 1 septembrie, în urma unei acţiuni complexe organizate de lucrătorii de poliţie din judeţele Vrancea şi Bacău, a fost localizat şi reţinut urmăritul Păftăluţă Jorj–Martin, evadat la data de 28 august din Penitenciarul Bacău. Acesta se ascundea într-o plantaţie viticolă din comuna Vârteşcoiu. Evadatul a fost reţinut urmând a fi reîncarcerat în Penitenciarul Bacău”, a spus inspectorul Bogdan Toader, de la poliţia vranceană.

Poliţiştii au prins şi un urmărit internaţional

Jorj Marin Păftăluţă era condamnat pentru furt calificat. Miercuri acesta a scăpat de sub supravegherea agenţilor de pază în timp ce se afla la muncă, în regim semideschis. Deţinutul, în vârstă de 20 de ani, a evadat în jurul orei 15.00. Bărbatul, originar din comuna ieşeană Ţibana, se afla la muncă, alături de alţi 13 deţinuţi, pe raza localităţii băcăuane Moineşti. Deţinuţii erau păziţi de doi agenţi de la Penitenciarul Bacău, iar Păftăluţă a profitat de un moment de neatenţie al acestora. Bărbatul era condamnat la trei ani şi jumătate pentru furt calificat. Păftăluţă a fost încarcerat la Penitenciarul din Bacău în septembrie 2011şi urma să intre în comisia de liberări condiţionate în ianuarie 2014. Datorită comportamentului bun din timpul detenţiei, deţinutul a fost scos la muncă în regim semideschis. Tanărul urmează să primească o condamnare suplimentară pentru evadare. Poliţiştii focşăneni au reuşit să identifice un alt urmărit. În urma activităţilor specifice desfăşurate de poliţiştii focşăneni a fost reţinut Costel T., 36 ani, din comuna Milcovul, care era urmărit de autorităţile italiene pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de omor. Bărbatul este acuzat că a lovit în capitala Italiei un prieten şi i-a pus acestuia viaţa în pericol. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.