Social

Casa de Asigurări de Sănătate, tarată în instanţă de un laborator privat

Raluca Manolache
2 sep 2012 2158 vizualizări
Litigiul dintre CAS Vrancea şi Interclinic a ajuns şi la comisia de arbitraj de la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate u „banca sanitară” a refuzat să intre în contract pentru o serie de investigaţii tip computer tomograf şi RMN

Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Vrancea este tarată în instanţă şi de furnizorii de servicii medicale cu care se află în contract. Instituţia din sănătate a fost dată în judecată de Centrul de Diagnostic Imagistic Interclinic după ce, la negocierea contractului, nu au fost acceptate spre a fi decontate toate serviciile medicale oferite de această firmă privată. Totul a început anul trecut, în momentul în care specialiştii de la CAS  au decis să accepte spre contractare doar o parte dintre investigaţiile oferite de acest centru. După ce au primit un refuz din partea CAS Vrancea, litigiul a fost transferat către comisia de arbitraj de la Bucureşti. Cu toate acestea însă, comisia formată dintr-un membru al Colegiului Medicilor Romania, Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate şi Ministerului Sănătăţii a decis să respingă cererea făcută de Interclinic. În această situaţie, firma a decis să îşi caute dreptatea în instanţă. „În cadrul procesului de contractare pe 2011 CAS Vrancea nu a acceptat un punctaj referitor la unele componente ale aparatului deţinut de Interclinic şi, prin urmare, nu a încheiat contract de furnizare servicii medicale pe invetigaţii tip RMN. Ulterior, furnizorul a contestat această decizie la CNAS şi ulterior la Curtea de Apel Bucureşti ”, a precizat Mihai Copaci, preşedintele director general al CAS Vrancea. Procesul de anulare a hotărarilor arbitrale se judecă la Curtea de Apel Bucureşti, următorul termen din proces urmand să aibă loc pe 12 septembrie. De asemenea, conform informaţiilor furnizate de „banca sanitară”, investigaţiile medicale care nu au fost contractate cu furnizorul medical Interclinic sunt : uro CT (computer tomograf), angiocoronarografie CT, colonoscopie virtuală CT, bronhoscopie virtuală CT, RMN san nativ (rezonanţă magnetică nucleară), RMN san cu substanţă de contrast, RMN cord, angiografie RMN trunchiuri supraaortice, angiografie RMN artere renale sau aortă. Centrul de Diagnostic Imagistic Interclinic face parte dintre furnizorii care se află în contract cu „banca sanitară” pentru serviciile de radiologie şi imagistică. Unitatea se află în relaţii de colaborare şi cu Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Pantelimon” Focşani. Pentru că spitalul are tomograful stricat din 2009 şi nu s-au găsit fonduri pentru repararea acestuia, unitatea a intrat în contract cu Interclinic. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.