Social

S-a stabilit graficul pentru restituirea sumelor reţinute pensionarilor la sănătate

Raluca Manolache
23 aug 2012 1166 vizualizări
Pensionarii îşi vor recupera eşalonat banii plătiţi în plus la sănătate pană în septembrie 2013. În acest sens, în Monitorul Oficial a fost publicată Hotărarea Guvernului pentru aprobarea graficului şi modalităţii de restituire a unor contribuţii de asigurări sociale de sănătate.

Astfel, pentru sumele reţinute în perioada aprilie 2011-aprilie 2012, restituirea se realizează pană la data de 31 septembrie 2013. Aceasta în condiţiile în care pentru sumele reţinute în perioada ianuarie-martie 2011, restituirea s-a realizat în tranşe lunare egale în perioada iunie-august 2012. În Vrancea figurează aproape 22.000 de pensionari cărora li s-a reţinut ilegal contribuţia la asigurările sociale de sănătate. Plăţile sunt realizate prin Casa Judeţeană de Pensii Vrancea. Restituirea sumelor se face prin diminuarea veniturilor bugetului Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate. Contribuţia de 5,5% la fondul de sănătate va fi plătită numai de pensionarii cu pensii ce depăşesc 740 lei, iar procentul amintit este reţinut doar la suma ce depăşeşte pragul de 740 lei. (Raluca MANOLACHE)






În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.