Social

Aparatură medicală de 61.000 de euro la Spitalul din Adjud

Raluca Manolache
23 aug 2012 1188 vizualizări
A fost montat şi un lift exterior în condiţiile în care bolnavii cu handicap locomotor sunt plimbaţi prin tot spitalul pentru a ajunge la cabinetele din ambulatoriu

Spitalul din Adjud scapă de aparatura veche. Lucrările de modernizare realizate la ambulatoriul Spitalului Municipal Adjud sunt aproape gata. Aceasta în condiţiile în care cabinetele medicilor au început să fie dotate şi cu aparatura medicală de ultimă generaţie cumpărată cu fonduri europene. Este vorba despre un proiect ce se derulează cu bani europeni şi numai în aparatura medicală s-a investit suma 61.000 euro. Unitatea a cumpărat EKG-uri performante, portabile, cu măsurători şi interpretări, oscilometre, spirometre, glucometre, tensiometre cu stetoscop, defibrilatoare cardiace, ecograf 4D cu doppler color, aparat testare rapidă analize uzuale, monitor funcţii vitale, etc. “Am început să primim aparatura medicală şi sperăm ca pană în 31 august să se finalizeze lucrările. Fiecare cabinet va fi dotat cu aparatură de ultimă generaţie. Această dotare era absolut necesară pentru că toată aparatura era din anii '70 - '80, era depăşită fizic şi moral”, a precizat dr. Gheorghe Bercea, managerul spitalului. Aparatura veche va putea fi transferată cu titlu gratuit către spitalele care solicită acest lucru. Lucrările de renovare realizate la ambulatoriul spitalului au început în urmă cu aproximativ un an, fiind reabilitate toate spaţiile în care îşi desfăşoară cadrele medicale activitatea. Ambulatoriul a fost izolat termic, iar şarpanta şi tamplăria au fost schimbate. S-a intervenit şi pentru schimbarea instalaţiei de încălzire, sanitare şi a circuitelor electrice. A fost montat şi un lift exterior în condiţiile în care bolnavii cu handicap locomotor sunt plimbaţi prin tot spitalul pentru a ajunge la cabinetele din ambulatoriu. Liftul este în probe, urmand să fie dat în folosinţă. Aceste lucrări de reabilitare şi modernizare fac parte din Programul Operaţional Regional 2007-2013, Axa prioritară 3 – Îmbunătăţirea infrastructurii sociale, Domeniu de intervenţie 3.1 - Reabilitarea/modernizarea/echiparea infrastructurii serviciilor de sănătate. Valoarea totală a proiectului este de 6,3 milioane lei. Peste 50.000 de persoane trec anual pragul ambulatoriului spitalului din Adjud. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.