Social

Managerii de spitale îşi evaluează unităţile pe care le conduc

Raluca Manolache
9 aug 2012 930 vizualizări
Managerii de spitale trebuie să îşi evalueze unităţile pe care le conduc astfel încat Ministerul Sănătăţii să poată realiza o nouă clasificare a acestora pentru sistemul naţional de urgenţă.

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vrancea a trimis spitalelor o adresă primită de la Bucureşti prin care se solicită realizarea acestei evaluări, fiind menţionat faptul că această clasificare a spitalelor de urgenţă este diferită de clasificarea spitalelor în funcţie de competenţă şi nu influenţează valoarea contractului de furnizare a serviciilor spitaliceşti încheiat cu Casa de Asigurări de Sănătate.

Se solicită şi realizarea unei strategii de dezvoltare a spitalului de urgenţă, atat din punct de vedere al personalului şi specialităţilor, cat şi din punct de vedere al infrastructurii şi dotărilor. “Vă rugăm să atrageţi atenţia managerilor de spitale asupra responsabilităţii directe pe care o au referitor la corectitudinea datelor şi să-i informaţi că Ministerul Sănătăţii va verifica corespondenţa între informaţiile furnizare şi realitate şi va lua măsurile necesare, inclusiv modificarea clasificării, în situaţia în care acestea nu sunt concordante”, se arată în adresa primită de la ministerul de resort.

Se atrage atenţia că principalul scop al clasificării spitalelor de urgenţă este stabilirea capacităţii acestora de a rezolva diferite patologii ale pacientului aflat în stare critică. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.