Social

Spitalul Militar va fi reabilitat

Raluca Manolache
8 aug 2012 1621 vizualizări
Unitatea sanitară urmează să achiziţioneze prin licitaţie publică serviciul de întocmire a studiului de fezabilitate

Spitalul Militar “Dr. Alexandru Popescu” din Focşani va fi în sfarşit reabilitat. Proiectul privind reabilitarea spitalului, întocmit în urmă cu caţiva ani, va deveni realitate în condiţiile în care anul acesta s-au alocat şi fonduri pentru continuarea demersurilor începute încă din 2010. Spitalul a primit 20.000 de lei pentru realizarea studiului de fezabilitate. “S-au reluat demersurile pentru întocmirea documentaţiei aferente studiului de fezabilitare al spitalului în vederea efectuării de reparaţii capitale”, a precizat lt. col. Sorin Ivan, purtătorul de cuvant al Spitalului Militar. În aceste condiţii, unitatea urmează să achiziţioneze prin licitaţie publică serviciul de întocmire a studiului de fezabilitate. Proiectul de reabilitare a Spitalului Militar, iniţiat în urmă cu caţiva ani, s-a aflat în aşteptare din cauza restricţiilor financiare impuse de Guvern. Acest proiect prin care se doreşte întărirea structurii de construcţie, dar şi îmbunătăţirea condiţiilor de cazare a fost realizat în condiţiile în care unitatea spitalicească nu a avut parte de la înfiinţare de reparaţii capitale, ci  doar de întreţineri curente. Astfel, de la înfiinţarea spitalului, anul 1982, nu s-a făcut nici o reabilitare generală a clădirii ce are o capacitate de 175 de paturi. În ultimii ani însă unitatea s-a aflat într-un proces de modernizare, s-au făcut modificări la capitolul circuite funcţionale pentru a fi îndeplinite condiţiile impuse de Ministerul Sănătăţii. La Spitalul Militar sunt tratate atat cadrele militare, cat şi bolnavii ce fac parte din randul civililor. Spitalul dispune de un compartiment de primire urgenţe, dar oferă şi servicii medicale în specialităţi precum dermato-venerologie, ORL, oftalmologie, neurologie – psihiatrie, medicină internă, cardiologie, chirurgie generală, ortopedie – traumatologie, urologie şi terapie intensivă. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.