Social

Mirela Cotea, numită manager la Spitalul comunal Vidra

Raluca Manolache
2 aug 2012 2457 vizualizări
Postul va fi scos la concurs după ce la spital se va constitui consiliul de administraţie

Spitalul comunal Vidra are de ieri un nou manager. Ec. Mirela Cotea, directorul economic al unităţii, va ocupa cu delegaţie şi funcţia de manager. Ministrul Sănătăţii, Vasile Cepoi, a decis să o numească pe aceasta în funcţia de manager pană cand se va organiza concurs. Funcţia a rămas vacantă după ce medicul pneumoftiziolog Ion Doldor a solicitat schimbarea sa din funcţie. Medicul Ion Doldor a fost numit cu delegaţie la şefia Spitalului Vidra în 2009, iar solicitarea de demisie e depusă cu începere 1 iulie. Mandatul acestuia a fost marcat de anumite tensiuni în relaţiile cu unii colegi. Unitatea spitalicească din Vidra se află în acest moment în subordinea Ministerului Sănătăţii, deşi autorităţile locale au solicitat în nenumărate randuri preluarea spitalului. La această unitate urmează să se constituie şi consiliul de administraţie. De altfel, unitatea se confruntă cu probleme financiare. Această situaţie a fost sesizată şi de comisia de control formată din reprezentanţii DSP, Casei de Asigurări de Sănătate şi Direcţiei Generale a Finanţelor Publice, care a verificat la sfarşitul lunii iunie cum s-au cheltuit banii la Spitalul Vidra şi cum a reuşit unitatea să strangă arierate către furnizori. Comisia de control a mai constatat că, dacă în 2010 spitalul nu înregistra arierate, la 31 martie 2012 spitalul avea datorii de 240.000 lei, iar la data de 20 iunie 2012 acestea erau de 126.000 lei. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.