Social

Reunine emoţionantă la Şcoala Ciorăşti

Sorin Tudose
31 iul 2012 1945 vizualizări
Foştii elevi ai promoţiei 1967 s-au revăzut la 45 de ani de la terminarea şcolii generale

20 de foşti elevi din promoţia 1967 ai Şcolii „Ionel Sîrbu” Ciorăşti s-au reunit la 45 de ani de la terminarea şcolii generale şi a împlinirii varstei de 60 de ani. Chiar dacă nu toţi absolvenţii rămaşi în viaţă au răspuns prezent, întalnirea a fost una emoţionantă. Sambăta trecută cei 20 de elevi de odinioară au lăsat totul deoparte doar pentru a se reîntalni cu colegii şi, de ce nu, cu tinereţea, cu amintirile. “Ne bucurăm de această frumoasă întalnire şi mulţumim Domnului pentru viaţa pe care ne-a dăruit-o pană acum şi de sănătate“, transmite învăţătoarea Elena Neacşu. Reîntalnirea propriu-zisă a început la biserica din sat, unde preotul paroh Marin Valeriu, care a fost şi organizatorul reuniunii, a ţinut o slujbă specială pentru cei plecaţi în “lumea celor drepti”, dar a adus cuvinte de mulţumire pentru cei care au putut participa la acest frumos şi emoţionant eveniment. După aceea grupul s-a îndreptat către şcoală unde diriginta Dumitra Maftei a strigat catalogul după 45 de ani. După ce au răspuns “prezent” foştii elevi au spus fiecare ce au ajuns în viaţă. Unii dintre cei prezenţi au ajuns învăţători, alţii ingineri, unii contabili, dar au fost şi oameni care au ajuns simpli muncitori. După ce au stat la depănat amintiri din perioada şcolii elevii de altădată au plecat la un local din comună unde au putut sta de vorbă într-un cadru mai relaxat. Puştoiaca Iulia Vătafu, elevă a şcolii Ciorăşti şi talentată interpetă de muzică populară, a asigurat buna dispoziţie celor 20 de persoane. Participanţii au ţinut să mulţumească preotului Marin Valeriu şi învăţătoarei Elena Neacşu care au făcut posibilă revederea. Totodată s-au făcut promisiuni pentru o reuniune de promoţie peste cinci ani, cand se va fi împlinit jumătate de secol de la terminarea şcolii generale. (Sorin TUDOSE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
neacsu elena, acum 4283 zile, 22 ore, 55 minute, 7 secunde
Nici nu va imaginati cat de emotionant a fost,sa te intalnesti fata in fata cu un fost coleg de generala si sa nu il recunosti. De fapt a trecut si 45 de ani de cand nu ne-am vazut. Asemenea intalniri citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.