Social

Ai funcţii în politică? Nu ai ce căuta la titularizare!

Ziarul de Vrancea
31 iul 2012 2288 vizualizări
494 de candidaţi concurează pentru 432 de posturi la examenul de titularizare de joi u preşedinţii centrelor de organizare a examenului au aflat ieri că nu pot supraveghea titularizarea cei care au funcţii politice sau rude printre candidaţi u oficialii din învăţămant speră ca titularizarea din 2 august să rezolve problema catedrelor vacante din sistem

79 dintre candidaţii înscrişi la examenul de titularizare au renunţat din start, nedepunandu-şi documentele necesare ce le confereau dreptul de a participa la acesta. Potrivit unei situaţii a Inspectoratului Şcolar Judeţean, la titularizarea din acest an s-au înscris 573 de candidaţi, însă numai 494 au drept de participare. Inspectoratul Şcolar Judeţean Vrancea a scos la concurs anul acesta 432 de posturi dintre care doar 98 sunt pe perioadă nedeterminată, iar 334 pe perioadă determinată, dintre acestea 253 catedre fiind complete titularizabile şi netitularizabile, iar 179 incomplete. Oficialii şcolari spun că este foarte posibil ca o parte dintre candidaţi să mai renunţe, o parte prin neprezentare iar o parte „din proprie iniţiativă” după ce văd subiectele. Metodologia de concurs oferă posibilitatea ca un candidat să renunţe din două motive: medicale, putand ieşi din examen imediat, şi “din proprie iniţiativă”, putand părăsi sala numai după o oră de la deschiderea plicului cu subiecte. În ambele cazuri candidatul trebuie să semneze o declaraţie pe proprie răspundere, iar lucrarea este anulată. „Aveţi grijă să se respecte legea!”, le-a transmis directorilor şi preşedinţilor de comisii din centre inspectorul Cristi Ştiru. Aceştia au fost atenţionaţi să pregătească supraveghetorii şi să verifice dacă aceştia sunt în situaţii de incompatibilitate, respectiv dacă deţin funcţii de conducere în partidele politice sau au rude de pană la gradul IV în examen, aşa cum cere metodologia.


Examenul va fi înregistrat video


Potrivit metodologiei, accesul în sălile de examen se face între orele 8,00 şi 9,00, fără telefoane mobile şi manuale, iar plicul cu subiecte se deschide la ora 10,00. Candidaţii au la dispoziţie 4 ore pentru rezolvarea acestora. Atat sălile de examen sunt supravegheate video cat şi sala de preluare şi multiplicare a subiectelor. Reprezentanţii centrelor au fost rugaţi să se conformeze, mai ales la Clubul Şcolar de Gimnastică Focşani unde nu există cameră video în sala de prelucrare a subiectelor. Pentru a nu fi întarzieri în preluarea datelor de la minister, astăzi este programată o simulare a transmiterii de date între orele 11,00-13,00. Oficialii IŞJ au solicitat să fie anunţaţi în scurt timp de orice situaţie neplăcută ivită. În plus, preventiv, centrele de examen trebuie să solicite autorităţilor sanitare să delege cate un un cadru medical pentru perioada testării, mai ales că temperaturile se anunţă caniculare.


Comisie de examen pentru un singur candidat


Titularizarea în Vrancea se desfăşoară în 21 de centre, după desfiinţarea centrului Băleşti unde nu s-a înscris nici un candidat. Un caz aparte îl constituie centrul de la Liceul cu Program Sportiv Focşani unde este aşteptat la examen un singur candidat. Avand în vedere numărul mic de absolvenţi de facultate din unele centre, nu poate fi respectată metodologia privind aşezarea acestora în săli. „Metodologia prevede ca într-o sală să fie candidaţi de cel puţin două discipline diferite, însă acolo unde sunt numai educatoare, de exemplu cum e la Grădiniţa 16 din Focşani, candidaţii trebuie aşezaţi cu un spaţiu mai mare între bănci”, le-a mai transmis inspectorul Cristi Ştiru preşedinţilor de comisii. Lucrările vor fi corectate în centre de evaluare din alte judeţe, spre care vor pleca după finalizarea examenului. Rezultatele vor fi afişate pe 7 august. Contestaţiile se depun în zilele de 7 şi 8 august, iar rezultatele finale vor fi cunoscute pe 10 august. Prima etapă de repartiţie pe posturile libere este programată pentru data de 13 august pentru candidaţii care obţin note mai mari de 7, iar pe 16 august vor fi repartizaţi candidaţii care obţin note cuprinse între 5,00-6,99. Deşi repartiţia este prevăzută în metodologie a se desfăşura la centrele de examen, reprezentanţii IŞJ au propus ca aceasta să se desfăşoare la Inspectoratul Şcolar „pentru a uşura munca oamenilor din centre”. (M. VLĂDESCU)
Pe portalul www.ziaruldevrancea.ro puteţi vedea repartizarea şcolilor pe centrele de examen, precum şi lista posturilor disponibile pentru examenul de titularizare din data de 2 august.


Fisiere atasate

În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
alex, acum 4285 zile, 6 ore, 5 minute, 49 secunde
Dar balaban care este presedinta comisiei?! Voi nu vedeti ce demagogi................
TICA, acum 4285 zile, 13 ore, 47 minute, 58 secunde
Are functie politica ,este consilier local , vicepresedinte de partid , un ciubucar ce cauta in comisie ? Dle Radu ,nu te recunosti ? Cerete afara !!!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.