Social

Două cazuri suspecte de tentativă la omor: I-a dat cu sapa în cap vecinului pentru că pisica îi mancase carnaţii

Gabriel Sava
26 iul 2012 1530 vizualizări
Fapta de la Carligele ar putea fi încadrată ca tentativă de omor, la fel ca şi o bătaie petrecută în miez de noapte la Adjud u aici, bătăuşii au devastat şi parcul din centrul Adjudului

Doi bărbaţi din Carligele au fost la un pas de o nenorocire după un conflict spontan, izbucnit între ei dintr-o neînţelegere. Ilie O., de 45 de ani, a mers miercuri seara la un magazin din sat de unde şi-a luat de mancare, nişte carnaţi şi paine. Cand s-a întors acasă, pentru că lucra cu ziua, s-a gandit să se oprească pe la vecinul său, Floricel C. să discute cu acesta despre ce urmau să muncească a doua zi. A lăsat plasa cu mancare din mană, suficient cat o pisică a gazdei să fure mai multe bucăţi de carnat. Deranjat, Ilie a luat pisica din plasă şi a aruncat-o, moment în care, între cei doi, a început scandalul. Floricel a pus mana pe o sapă pe care o avea la îndemană şi l-a lovit în zona capului pe consăteanul său. Victima a ajuns la Spitalul Judeţean de Urgenţă “Sf. Pantelimon” din Focşani unde a şi rămas internat. Conform purtătorului de cuvant al Poliţiei, în funcţie de numărul de zile de îngrijiri medicale ale bărbatului lovit se va face şi încadrarea legală. Procurorii ar putea propune încadrarea faptei ca tentativă de omor, mai ales dacă se va constata că lovitura a pus în pericol viaţa victimei. Agresorul le-a spus oamenilor legii că era băut în momentul comiterii faptei.

S-au bătut măr în parcul din Adjud

O altă faptă suspectă de tentativă la omor s-a petrecut la Adjud, miercuri spre joi noaptea, în jurul orei 1.00, în zona parcului de pe strada Republicii. Doi bărbaţi, Sorin Dumbrăveanu, de 39 de ani, şi Ilie Pruteanu, de 29 de ani, au ajuns la Spitalul Judeţean cu multiple traumatisme, după ce au fost bătuţi de un grup de rromi. Conform anchetatorilor, după o dispută verbală între cei doi şi un bărbat de etnie rromă, cel din urmă şi-a chemat în ajutor mai mulţi cunoscuţi, după care a început o bătaie ca în filmele western, cu scanduri rupte de pe băncile din parc, pumni şi picioare. Cei doi bărbaţi au reuşit să scape şi pentru că cineva a anunţat poliţia prin intermediul numărului de urgenţă 112 iar poliţiştii au ajuns la faţa locului. “În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârţirii infracţiunii de lovire sau alte violenţe, iar în funcţie de constatările medico-legale se vor lua măsurile legale”, a precizat inspectorul Bogdan Toader, purtătorul de cuvant al Poliţiei. (Gabriel SAVA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.