Social

Trenurile circulă cu restricţii de viteză pană pe 27 iulie

Ziarul de Vrancea
25 iul 2012 759 vizualizări
în timpul temperaturilor ridicate, trenurile circulă cu viteze mai mici cu 20-30 de kilometri decat în mod obişnuit

Trenurile ar putea înregistra pană pe 27 iulie întârzieri la destinaţie cuprinse între 20 şi 60 de minute, în urma restricţiilor de viteză impuse în traficul feroviar pe fondul temperaturilor ridicate ce se vor înregistra în aer şi, implicit, la nivelul solului, conform avertizării transmise de Administraţia Naţională de Meteorologie.
Potrivit unui comunicat al CFR, în perioada de caniculă (35 - 38 grade Celsius în aer) temperaturile înregistrate la nivelul şinei sunt cuprinse între 45 şi 55 de grade Celsius, iar măsura de reducere a vitezelor de circulaţie este obligatorie pentru siguranţa traficului feroviar. Conform avertizării Cod galben de caniculă transmisă de ANM pentru intervalul 25 - 27 iulie, temperaturi ridicate se vor înregistra în Muntenia, Dobrogea, sudul şi estul Moldovei şi în cea mai mare parte a Olteniei, iar maximele vor urca până la 39 de grade Celsius. În plus, sâmbătă şi duminică, temperaturile ridicate vor persista în cea mai mare parte a zonelor de câmpie şi podiş, iar disconfortul termic va fi accentuat. În perioadele caniculare, personalul de întreţinere a căii ferate efectuează revizii suplimentare pe întreaga reţea feroviară iar în timpul zilei viteza de circulaţie a trenurilor de călători şi de marfă se reduce cu 20-30 kilometri/oră faţă de viteza normală de circulaţie, astfel încât traficul feroviar să se desfăşoare în depline condiţii de siguranţă. CFR recomandă publicului călător ca, în perioada de valabilitate a avertizării Cod galben de caniculă să solicite informaţii despre întârzierile produse în traficul feroviar la staţiile şi agenţiile CFR. (C. MARIN)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.