Social

Gradul principal va fi recunoscut pentru asistenţii cu facultate

Raluca Manolache
23 iul 2012 2088 vizualizări
50 de asistenţi absolvenţi de facultate s-au trezit cu salarii mai mici

Asistenţii medicali din judeţ care au terminat o facultate în domeniul în care profesează vor fi încadraţi în funcţia corespunzătoare studiilor superioare absolvite. Federaţia Sanitas din Romania a reuşit să modifice astfel legislaţia care îi defavoriza la salariu pe asistenţii cu facultate pentru că, odată cu modificarea legii salarizării, gradaţiile pe care asistenţii le aveau acumulate erau pierdute după obţinerea diplomei de licenţă. “Asistenţii medicali încadraţi în unităţile sanitare publice în baza diplomei/certificatului de studii sanitare postliceale sau superioare de scurtă durată de specialitate care au dobândit gradul de principal şi ulterior au absolvit studii superioare în profilul acestora se încadrează în funcţia corespunzătoare studiilor superioare absolvite, cu menţinerea gradului de principal şi a gradaţiei avute la data promovării”, se arată într-o informare a Sanitas. În Vrancea, în jur de 50 de asistenţi care au terminat o facultate s-au trezit cu salarii mai mici. De la 1 iulie s-au făcut însă demersurile necesare pentru ca spitalele să le recunoască toate gradaţiile obţinute, aşa cum prevede noua legislaţie, în condiţiile în care tot mai multe cadre medicale îşi depun actele pentru emigrare în ţările din Uniunea Europeană. În acest context, Ministerul Sănătăţii a anunţat luna aceasta că intenţionează să deblocheze 2.766 posturi din sistemul sanitar, în a doua jumătate a lunii august. Măsura urmăreşte diminuarea deficitului de personal deja existent în sistemul sanitar. De precizat că, pe viitor, în spitale vor lucra doar asistenţi cu studii superioare, aşa cum se întamplă în ţările dezvoltate din vest. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.