Social

Antenţionări de călătorie: Nu plecaţi în Franţa fără ethylotest

Silvia Vrînceanu
22 iul 2012 1759 vizualizări
Lipsa acestui dispozitiv va fi sancţionată cu o amendă de 11 euro u pe teritoriul Ungariei nu sunt recunoscute „numerele galbene” emise de autorităţile germane

Cetăţenii romani care călătoresc în Franţa cu automobilul sunt obligaţi să deţină un ethylotest, în caz că poliţia îi trage pe dreapta. Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români cu privire la faptul că, începând din luna iulie 2012, toţi conducătorii auto în Franţa sunt obligaţi să posede un aparat pentru verificarea alcoolemiei - ethylotest. Dispozitivul indică prezenţa alcoolului în aerul expirat. Este interzisă conducerea autovehiculelor când valoarea acestui indicator depăşeşte 0,25 mg/l. Sunt exceptaţi de la această obligaţie conducătorii vehiculelor cu motor cu 2 sau 3 roţi, având o capacitate cilindrică ce nu depăşeşte 50 cm³. Aparatul trebuie să respecte condiţiile de valabilitate prevăzute de fabricant: data expirării şi certificarea conformităţii cu normele legale. Există două tipuri de dispozitive: chimic şi electronic. În general costul dispozitivului chimic este de 1-2 euro, iar al celui electronic depăşeşte 100 euro, spun cei de la MAE. Aceste aparate se pot achiziţiona atât din hipermarketuri, cât şi din magazinele de cartier. În cazul utilizării dispozitivului chimic, este preferabil să se achiziţioneze două aparate. Începând cu data de 1 noiembrie 2012, lipsa acestui dispozitiv va fi sancţionată cu o amendă de 11 euro în cazul unui control rutier.

Fără „numere galbene” în Ungaria

Ministerul Afacerilor Externe atrage atenţia asupra faptului că pe teritoriul Ungariei nu sunt recunoscute numerele de înmatriculare provizorie pe termen scurt, cu valabilitate de maxim 5 zile („numere galbene”), emise de autorităţile competente din Germania, această categorie de numere fiind prevăzută exclusiv pentru uzul pe teritoriul naţional al Germaniei. În consecinţă, poliţia ungară procedează sistematic la confiscarea certificatelor de înmatriculare ale autovehiculelor prevăzute cu astfel de numere, la punerea sub sechestru a autovehiculelor respective şi la sancţionarea cu amenzi contravenţionale a conducătorilor acestora, misiunile diplomatice şi oficiile consulare române neavând abilitarea şi posibilitatea de a interveni pentru retractarea măsurilor specificate. În scopul evitării unor asemenea situaţii, este necesar ca persoanele care achiziţionează autovehicule din Germania şi doresc să le transporte, la volan, în România, cu tranzitarea teritoriului Ungariei, să solicite autorităţilor germane competente înmatricularea cu numere speciale pentru export („numere roşii”), după cum anunţă cei de la Externe. (Silvia VRÎNCEANU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.