Social

Dr. Gabriela Haiducu, sancţionată pentru că a folosit parafa soţului

Raluca Manolache
17 iul 2012 2980 vizualizări
Casa de Asigurări de Sănătate Vrancea a găsit reţete cu parafa medicului Viorel Haiducu, acestea fiind acordate bolnavilor în perioada în care acesta era şi primar al comunei Ciorăşti u oficialii din sănătate spun că parafa ar fi fost folosită ilegal de soţia fostului primar u între timp, fostul primar Haiducu a renunţat la contractul cu banca sanitară

Medicul de familie Gabriela Haiducu, soţia fostului primar din comuna Ciorăşti, dr. Viorel Haiducu, a fost sancţionată de Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Vrancea ca urmare a dezvăluirilor care au apărut în campania electorală pentru alegerile locale, potrivit cărora fostul edil şi-a folosit parafa pe perioada mandatului pentru a elibera reţele alegătorilor, fapt care contravine legii. Corpul de control al instituţiei din sănătate a luat această decizie după ce a constatat că dr. Gabriela Haiducu a folosit parafa soţului pentru prescrierea de reţete gratuite şi compensate în perioada în care acesta ocupa funcţia de edil şef al comunei şi nu mai avea voie să ofere servicii medicale în contract cu CAS Vrancea. „În urma verificărilor privind modul de prescriere a medicamentelor, s-a constatat faptul că dr. Haiducu Gabriela, în perioada iulie 2009 – martie 2010, în baza convenţiei de înlocuire între cei doi medici, care este anexă la contractul de asistenţă medicală primară, a respectat parţial prevederile art.4 din Anexa 2 la Ordinul comun M.S./ C.N.A.S. nr.416/ 428/ 2009 privind Normele metodologice de aplicare a Contractului – Cadru, care prevede: «În desfăşurarea activităţii, medicul înlocuitor utilizează parafa proprie, registru de consultaţii al cabinetului în care medicul înlocuitor îşi desfăşoară activitatea, numărul de contract şi ştampila cabinetului medical al medicului înlocuit»”, a precizat Iustina Papuc, purtătorul de cuvant la Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Vrancea. Pentru că mai bine de un an parafa medicului Viorel Haiducu a fost folosită pe reţete subvenţionate, în timp ce acesta era şi edil, cele două activităţi fiind incompatibile, „banca sanitară” a decis să recupereze banii alocaţi pentru reţetele cu parafa medicului-primar.  „În consecinţă, a fost luată măsura diminuării valorii minime garantate a punctului „per capita” din contractul de furnizare de servicii medicale cu 10% pe perioada în care s-a constatat deficienţa”, a mai spus Iustina Papuc. După scandalul reţetelor, fostul primar din comuna Ciorăşti a renunţat şi la contractul pe care îl avea cu CAS Vrancea. Contractul a fost reziliat prin acordul ambelor părţi, potrivit CJAS. Medicul Viorel Haiducu este consilier local în legislativul comunei Ciorăşti după ce a pierdut la alegerile din 10 iunie în favoarea contracandidatului său de la PDL, Nicolae Gabriel Braicău. Potrivit legislaţiei în vigoare, un medic care deţine o funcţie aleasă nu mai are voie să profeseze, cele două ocupaţii fiind incompatibile. Articolul 81, secţiunea 4, capitolul 3, titlul 4, cartea 1 a Legii 161/2003, privind incompatibilitatea aleşilor locali, spune că primarul nu poate deţine nicio funcţie care este remunerată în ţară sau străinătate, excepţie făcand cadrul didactic sau funcţiile în fundaţii sau ONG-uri, care sunt neremunerate. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
my self, acum 4298 zile, 1 ora, 36 minute, 17 secunde
Iata adevarata fata a dictaturii uniunii europene: http://www.youtube.com/watch?v=WIvmpHawDlY&feature=share
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.