Social

Un bărbat cere ca Poliţia să-i aducă mama pentru cei şase copii

Raluca Manolache
16 iul 2012 1991 vizualizări
Vasile Dogaru, tată a şase copii, între care şi un sugar de nici trei luni, spune că soţia sa a plecat de acasă după ce a născut ultimul băiat, cu tot cu banii stranşi pentru a cumpăra o vacă u chiar dacă a fugit de acasă, bărbatul vrea să o primească înapoi u familia a început să primească telefoane de ajutor din partea fugarei care ar fi sechestrată u bărbatul a venit ieri cu copiii la Focşani pentru a cere ajutor semenilor

Situaţie disperată pentru un tată cu şase copii din comuna Garoafa. Bărbatul de 58 ani din satul Ciuşlea nu ştie cum să se mai descurce şi cum să le fie şi mamă celor şase băieţi pe care îi are, după ce femeia căreia îi spunea soţie a dispărut de acasă de mai bine de o lună. Vasile Dogaru spune că Iuliana Alina Bărbieru, femeia cu care trăia de 9 ani, a plecat de acasă la doar o lună după ce a născut un băieţel sănătos. Omul crede că femeia a fost atrasă într-o capcană, unde este ţinută fără voia ei departe de familie. "Avem nevoie de ea să vină înapoi. Sunt de 9 ani cu ea, avem 3 copii împreună, trei frumuseţi, plus alţi trei separat", ne-a spus bărbatul, care a venit ieri la Focşani cu toţi copiii în speranţa că cineva îl va ajuta să o găsească pe mama fugară. Vasile Dogaru povesteşte că Iuliana şi-a schimbat comportamentul după ce l-a adus pe lume pe ultimul lor copil, Marian Valentin, care are trei luni. Acesta spune că femeia nu le-a mai purtat de grijă celor şase băieţi, ba mai mult a luat cu ea şi banii stranşi pentru a cumpăra o vacă de lapte. “Şi-a schimbat comportamentul imediat după ce a născut. Cred că s-a înhăitat cu cineva din lumea interlopă. Am înţeles că primea nişte medicamente care îi schimbau atitudinea complet. Nu am mai recunoscut-o. Pe 30 iunie a plecat de acasă. A fugit! Aveam 3.000 de lei stranşi pentru că vroiam să cumpărăm o vacă şi a dispărut cu banii. Trebuia să muncesc de dimineaţă pană seara şi ea a vandut tot ce a putut din casă. A strans datorii prin sat de aproape 40 milioane lei vechi, dar banii nu s-au regăsit în bugetul familiei”, a relatat Vasile Dogaru.

“Vrea să vină acasă, dar nu poate”


Cu toate că şi-a abandonat copiii, la cateva săptămani, familia a început să primească telefoane de ajutor din partea Iulianei. Astfel, după ce femeia a plecat de acasă, fără să se uite în urmă la copiii pe care trebuia să îi crească, bărbatul a cerut ajutorul poliţiştilor şi autorităţilor locale. Deşi au căutat-o prin toată comuna, femeia nu a fost de găsit. Fugara l-a sunat pe băiatul cel mare, căruia i-ar fi spus că este sechestrată. “A spus că vrea să vină acasă, dar nu poate. A sunat cu număr ascuns şi a spus că nu poate să plece”, ne-a spus Gabriel, băiatul de 16 ani, elev la un liceu din Focşani. Nu a fost singura dată însă cand familia a vorbit cu aceasta la telefon. “A plans la telefon că face tot posibilul să scape, dar nu ne-a spus de unde. La ultimul telefon ne-a spus că este la Bordeasca Veche (n.r. Tătăranu) la o femeie cu mulţi copii şi să sunăm la poliţie. Nu ştiu ce să fac ca să o găsesc. Am vrut să mă duc în audienţă azi 9 ieri – n.r.) la domnul Oprişan, la Consiliul Judeţean, ca să cer ajutor,  dar nu am fost primit”, a adăugat tatăl copiilor.


“I-am făcut împreună trebuie să-i creştem împreună”


După dispariţia femeii, capul familiei a solicitat ajutorul poliţiei, dar şi autorităţilor locale. “Am depus reclamaţie la poliţie dar nu s-a făcut nimic timp de o lună de zile. Am vorbit cu un ofiţer de la Poliţia Rurală. Trebuiau să o caute, să o găsească. Sunt nişte copii lăsaţi de izbelişte. Îi iubesc ca pe ochii din cap, nu ştiu ce să le mai fac dar dragostea de mamă nu poate fi înlocuită. Poliţia ar trebui să o caute, să o interneze în spital pentru că aceşti copii au nevoie şi de mamă. I-am făcut împreună trebuie să-i creştem împreună”, ne-a mai spus Vasile Dogaru. Contactat ieri de reporteri, inspectorul Bogdan Toader, purtătorul de cuvant al Poliţiei vrancene, spune că în acest moment se fac cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de furt şi de rele tratamente aplicate minorului. “Nu a fost formulată nicio sesizare referitoare la dispariţie”, a precizat Bogdan Toader. Cu toate acestea, bărbatul spune că Poliţia ar trebui să o caute ca pe dispărută după ultimele apeluri de ajutor primite prin telefon. Bărbatul spune că o iartă pentru tot ce a făcut pe Iuliana, cu condiţia să vină acasă şi să aibă grijă de copii. Între timp, bărbatul a fost ajutat de Primărie pentru a-I îngriji pe cei mici. “Am fost la faţa locului şi s-a luat decizia ca bebeluşul de două luni să fie dus la spital. Alături de Crucea Roşie le-am acordat ajutoare. A primit şi lapte praf, pentru că bebeluşul a fost externat între timp”, a arătat primarul Gheorghe Maghiaru. De altfel, acesta menţionează că săptămanal familia este vizitată de asistentul social, care a sesizat că cei mici sunt bine îngrijiţi de tatăl său. Acesta trăieşte într-o căsuţă de la marginea satului Ciuşlea, unde are şi o bucată de pămant. Marea dorinţă a lui Vasile este să le cumpere celor şase copii o văcuţă ca să le asigure laptele de băut, întrucat se descurcă tare greu cu hrana acestora. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.