Social

Fostul primar de la Broşteni, condamnat la un an de închisoare

Gabriel Sava
15 iul 2012 1589 vizualizări
Fostul edil Ion Bucur este acuzat că a folosit ilegal ciocanul de marcat

Încă o condamnare pentru fostul primar al comunei Broşteni, Ion Bucur. Tribunalul Vrancea s-a pronunţat la finalul săptămanii trecute, decizand o pedeapsă de un an de închisoare cu suspendare. “(…) Condamnă pe inculpatul Bucur Ion pentru săvârşirea infracţiunilor de: - fals intelectual prevăzută de art. 289 al.1 C.pen. la 6 luni închisoare; - folosirea contrară reglementărilor specifice a ciocanului de (…) la 1 an închisoare aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea de 1 an închisoare (…)”, se arată în decizia Tribunalului Vrancea. Dosarul a fost pentru a doua oară pe rolul instanţei vrancene, după ce, în luna februarie a acestui an, Curtea de Apel de la Galaţi a decis trimiterea dosarului în rejudecare. Judecătorii Tribunalului Vrancea îl condamnaseră pe Bucur tot la un an de închisoare pentru aceleaşi fapte, pentru care a fost trimis în judecată în 2006. Bucur a fost acuzat iniţial de comiterea infracţiunii de abuz în serviciu, încadrarea fiindu-i însă schimbată în pronunţare. Fostul primar al comunei Broşteni a fost acuzat că, în perioada în care lucra în cadrul Direcţiei Silvice Focşani, respectiv între anii 2004-2005 a folosit ciocanul silvic pentru a marca ilegal şi a tăia fără drept lemn în valoare estimativă de circa 600 de milioane de lei vechi. La instanţa de fond, Bucur a fost achitat, aceeaşi soluţie fiind confirmată şi într-un dosar din 2008. Judecătorii vranceni au decis şi plata unor daune în sarcina fostului primar, respectiv 55.165,50 lei (RON) despăgubiri civile către Romsilva. Dosarul de fond a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Focşani în urmă cu cinci ani, însă soluţia de vineri nu este definitivă, putand fi contestată la Curtea de Apel de la Galaţi. (G. SAVA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
dan, acum 4295 zile, 15 ore, 22 minute, 23 secunde
oare la poiana cristei cind vor fi condamnati cei care au prejudiciat statul si au facut evaziune si fals intelectual,ex contabila mioara stanila,,ex primarul oprea zamfirel ,si acum tov mioara cu citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.