Social

Cozile s-au reasezat in fata farmaciilor

Ziarul de Vrancea
4 iul 2006 858 vizualizări
La Focsani, bolnavii s-au asezat din zori in fata usilor.

Cozile de inceput de luna au reaparut in fata farmaciilor. Au existat oameni si care au venit din zorii zilei pentru a face rost de medicamentele de care depinde viata lor. "Mi-e rau de citeva zile, iar medicii mi-au descoperit hepatita si ulcer. Sint aici de dimineata. Oamenii au facut bonuri de ordine, dar nu au tinut cont ca mi-e rau. Nu ma duc la spital, pentru ca iar o sa-mi pierd rindul", ne-a spus, cu ochii in lacrimi, Ioana Albanas, 43 ani, Suraia, care satea in fata farmaciei "Lotus" din Focsani. Femeia a primit apa de la un trecator si si-a mai revenit. Si la farmacia "Brifarm" oamenii asteptau de dimineata. "Sotul meu are probleme cu ochii si doar la aceasta farmacie gasesc picaturile de care are nevoie. Stau de la cinci dimineata, iar farmacistii nu ne dau nici un raspuns pe motiv ca au de pus ordine in hirtii", ne-a spus Georgeta Cretu din Golesti, care astepta de ore bune in fata farmaciei de linga Palatul Copiilor. Un aflux mare de pacienti care au solicitat medicamente compensate si gratuite s-a inregistrat si in judet, un astfel de caz fiind la Aura Farm Maicanesti. Casa de Asigurari de Sanatate (CAS) a precizat ca suma alocata pentru compensate si gratuite pentru luna iulie este mai mare decit cea de luna trecuta. "Suma alocata in luna iulie este de 15 miliarde lei, iar pentru boli cronice de 7 miliarde lei", a precizat Daniela Stoica, directorul interimar al CAS Vrancea. Reprezentanta CAS a precizat ca, dupa ce farmaciile vor depune situatiile pentru luna trecuta, se va putea face repartizarea sumelor reprezentind economii pe luna anterioara. In afara acestor sume, farmaciile vor primi suplimentar "un procent din suma repartizata prin O.G. 32/2006", dupa cum a precizat aceeasi sursa. In ciuda faptului ca bolnavii au venit in numar mare la farmacii, nu s-au mai format cozi atit de mari ca in lunile anterioare. "Medicii intra in concediu sau pensionarii pleaca din localitate, iar in farmacii vinzarile scad. Probabil ca din aceste motive vom putea elibera compensate si gratuite pe o perioada mai lunga, de circa opt zile, comparativ cu doua zile in lunile de iarna", ne-a declarat Fevronia Stoica, patroana Farmaciei Alcor. (L. NENCIU, G. SAVA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.