Social

Crucea Rosie - 130 de ani de la prima misiune

Cristina Palade
4 iul 2006 913 vizualizări
Sute de vrinceni se bucura de serviciile Crucii Rosii

Crucea Rosie sarbatoreste astazi 130 de ani de la infiintare. Pe plan local, reprezenentatii Crucii Rosii vor sa inmineze diplome de onoare pensionarilor cu o activitate de peste 20 de ani in cadrul Crucii Rosii, dar si tinerilor voluntari si sponsorilor care au sustinut activitatea celei mai vechi organizatii de caritate. "Vor fi inminate 13 diplome. Vrem pe aceasta cale sa le multumin tuturor celor care au fost alaturi de noi si care ne-au ajutat sa facem cite ceva pentru Vrancea. Speram ca, prin programele desfasurate si centrele pe care le-am construit, sa fi contribuit la imbunatatirea vietii oamenilor. Crucea Rosie s-a nascut din suferinta, iar rolul nostru este sa ajutam omenirea in caz de dezastre, oamenii nevoiasi si sintem deschisi prin serviciile noastre tuturor oamenilor", ne-a declarat Rodica Davidean, directorul Crucii Rosii Vrancea. Societatea de Cruce Rosie din Romania a fost creata la 4 iulie 1876, avind ca presedinte pe printul Dimitrie Ghica, iar ca emblema o cruce rosie. Cu toate acestea, actul de nastere al Crucii Rosii este considerat "Comitetul din Geneva pentru ajutorarea militarilor raniti", infiintat in 1863 de negustorul elvetian Henry Dunant. Filiala de Cruce Rosie Vrancea a luat fiinta dupa 1915 ca organizatie judeteana. Filiala este organizata pe principiul teritorial, azi avind un numar de 32 de subfiliale in tot judetul. "Am facut centre pentru batrini, case de tip protejat pentru persoane cu handicap, asezaminte temporare pentru persoane vulnerabile si multe altele. Am trecut prin multe in perioada inundatiilor si cred ca ne-am descurcat foarte bine. Multumim tuturor celor care au fost si sint alaturi de noi", a adaugat directorul Rodica Davidean. Crucea Rosie Vrancea va finaliza anul acesta alte proiecte sociale, pe linga cele 11 care functioneaza deja.



Iata lista locatiilor pentru oamenii cu probleme sociale care au fost infiintate de Crucea Rosie Vrancea in ultimii ani:


1. Complex Socio- Medical Marasesti

2. Cabinet Socio- Medical Ciuslea Garoafa

3. Adapost Temporar pentru Situatii de Urgenta "Dimitrie Savescu"

Ciuslea

4. Locuinte pentru sinistrati "Sub acoperisul Crucii Rosii" Radulesti-

Vinatori

5. Casa Protejata de Tip Rezidential "Micul Rosmalen" Oreavu

6. Locuinte Protejate pentru Persoanele Tinere cu Handicap-

Beciu- Virtescoiu

7. Unitate Protejata - Microferma Agrozootehnica- Virtescoiu-

Beciu

8. Cabinete de acordarea primul ajutor- Poiana Cristei

9. Centrul Femeia Ocrotita -Focsani

10. Clubul Virstei a III-a -Focsani

11. Locuinta Sociala - Tifesti


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.