Social

Dependenţii de droguri primesc asistenţă şi on-line

Raluca Manolache
2 iul 2012 933 vizualizări
Dependenţa de alcool şi droguri se tratează şi on-line. Agenţia Naţională Antidrog a iniţiat un proiect prin care doreşte să asigure asistenţă consumatorilor de droguri sau alcool într-o secţiune specială a site-ului instituţiei.

A fost postat pe site-ul propriu, http://www.ana.gov.ro, în subpagina ”TRATAMENT”, aplicaţia “Baza de date a instituţiilor de asistenţă în domeniul dependenţei”. „Aplicaţia este disponibilă în limba română şi cuprinde datele de contact ale furnizorilor de servicii de asistenţă a consumatorilor de droguri şi alcool şi informaţii de interes, despre capacitatea de cazare, costuri, tip de servicii, tip de beneficiari cărora se adresează, caracteristici speciale precum posibilitatea de a furniza servicii persoanelor cu nevoi speciale. De asemenea, aceasta indică cu uşurinţă şi precizie ridicată instituţia asupra căreia se doreşte informarea, prin căutare personalizată după criteriile: Localizare; Tip de servicii; Beneficiari; Cost/zi; Facilităţi de acces”, se prezintă într-un comunicat. Pe lângă funcţia de informare a populaţiei cu privire la serviciile de asistenţă adresate consumatorilor de droguri sau alcool, permite furnizorilor de servicii să se înregistreze, printr-o procedură online, în mod gratuit şi voluntar. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.