Social

Alertă de meningită virală: în Vrancea nu a existat niciun caz

Raluca Manolache
19 iun 2012 848 vizualizări
Se va intensifica supravegherea colectivităţilor şcolare şi preşcolare

Alertă de meningită virală. Autorităţile sanitare trebuie să monitorizeze toate cazurile de suspiciune de meningită virală după ce, la nivel naţional, s-a tras un semnal de alarmă cu privire la înmulţirea cazurilor. În judeţul Vrancea nu s-a confirmat pană acum niciun caz de meningită virală. Aşa se face că Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile a solicitat specialiştilor de la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) să ia anumite măsuri pentru a se preveni apariţia bolii. Se doreşte astfel informarea reţelei medicale primare, şcolare şi de specialitate cu privire la situaţia epidemiologică din ţară, se va intensifica supravegherea colectivităţilor şcolare şi preşcolare, a taberelor, în condiţiile în care copiii sunt cei mai afectaţi de această boală. De asemenea, unităţile de învăţămant trebuie să se aprovizioneze cu substanţe dezinfectante, sălile de clasă trebuie aerisite frecvent şi trebuie să se urmărească efectuarea corespunzătoare a curăţeniei şi dezinfecţiei în sălile de clasă, grupuri sanitare. Pentru a preîntampina apariţia unor noi focare, medicii recomandă populaţiei să respect regulile de igienă individuală, spălarea pe maini înainte de masă, după diverse activităţi, după folosirea toaletelor, spălarea riguroasă a fructelor şi legumelor înainte de consum, evitarea scăldatului în locuri neamenajate şi necontrolate, consumul de apă numai din surse sigure, colectarea corespunzătoare şi evacuarea zilnică a gunoiului menajer. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.